Oba'da plajlar Avrupa standartlarına uygun hale getirildi

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Oba beldesinde engelli turistlerin de kullanabileceği plajlar, Avrupa standartlarına uygun hale getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 50 otelin bulunduğu Oba'nın nüfusu turizm sezonunda 500 bine kadar çıkıyor.

Oba Belediyesi, bir engelli turistin otelden plaja rahatlıkla gidip gelebileceği şekil ve ölçülerde kaldırım, yürüyüş yolları, plaj yolları ve kumsal alanlar yaptı. Plajlarda bulunan ve eski görünümüyle görüntü kirliliği oluşturan büfeler yenilendi. Plajlarda örülmüş beton duvarlar kaldırıldı, çimlendirme çalışması yapıldı. Plajlara ayrıca 4 adet süs havuzu, seyir terasları, oturma grupları konuldu. Tasarruflu aydınlatma sistemi, bisiklet yolu, kanalizasyon, yağmur suyu drenajları, sulama sistemi, bitki sulama sistemi tamamlandı.

Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, bölgeye yaptıkları çalışmaların Alanya'da örnek olduğunu dile getirdi. Turizm Bakanlığı'nın da verdiği destekle plaj bölgesini turizme kazandırdıklarını kaydeden Hatipoğlu, "Daha önceki görüntüsü hiç güzel değildi. Şimdi turizme kazandırdık. Güvenlik kameralarının kurulması için de keşif yapıldı. İhalesini yaptıktan sonra güvenlik kameraları da kurulacak. Asfalt yol miladını doldurmuş durumda. Yeni asfaltlama yapıldığında tam anlamıyla bitirmiş olacağız." dedi.

Oba beldesi sınırlarında bulunan plajı yenileyen Sasel İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Şarlak ile Oba Belediyesi Fen İşleri Teknikeri Hamit Yüksek bölgede incelemelerde bulundu. 4 milyon liraya mal olması gereken bölgeyi 2 milyon liraya standart hale getirdiklerini ifade eden Şarlak, aydınlatma sisteminin Alanya'da bir ilk olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber