Ufuklu genç karateci Dünya ikincisi

Karate Federasyonu tarafından Sakarya'da düzenlenen 2. Uluslararası Karate Şampiyonası'nda Ufuk Okulları öğrencisi Amine Şensoy, Dünya 2. si oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kumite branşında 53 kiloda mücadele eden Şensoy yapılan zorlu müsabakaların ardından 2. olmayı başardı. Uluslararası düzeyde 40 tan fazla ülkeden katılımın olduğu karete şampiyonasında müsabakalar oldukça çekişmelere sahne oldu.

Hedefinin milli takıma girmek olduğunu belirten Amine Şensoy, en büyük destekçisinin ve çalıştırıcısının babası olduğunu belirtti. Kendiside eski bir karateci olan Hayrettin Şensoy çocuklarıyla küçük yaştan beri bizzat ilgilendiğini onların Milli Takıma seçilmesi içinde elinden gelen tüm gayreti sarf edeceğini söyledi.

Amine Şensoy daha öncede Türkiye Karate Fedarasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Dünya 3.sü ve yine bir başka şampiyonada da Avrupa 3.sü olmuştu. Başarılı bir kariyer çizen Amine'nin kardeşi Ebru da yine başarılı bir karateci. Özel Tarabya Ufuk Fen ve Anadolu Lisesi öğrencisi olan 2 kardeş daha önce Sarıyer Kaymakamlığı tarafından da özel bursla ödüllendirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber