Yılsonuna kadar Antalya'da 100 bin ev fiber internete kavuşacak

Türkiye genelinde 1,1 milyon haneye ulaşan fiber internet, Antalya'da da hızla yayılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük fiber internet sağlayıcısı Turkcell Superonline, Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Şirinyalı Mahallesi'nde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamladı.

Uncalı, Liman, Toros, Zafer, Yavuz Selim, Meltem, 100.Yıl, Bahçeli Evler ve Özgürlük Bulvarı semtlerinde de evlere kadar 1000 Mbps'e varan hızlarda fiber internet götürmeye yönelik çalışmaları tamamlayan Turkcell Superonline, 2012 yılı sonuna kadar Antalya'da toplamda 100 bin eve fiber internet hizmeti ulaştırmayı hedefliyor. Şirket, 2012'nin ilk çeyreğinde Antalya'da yaklaşık 55 bin eve fiber internet hizmeti ulaştırmıştı. Bilinen en güvenli ve en yüksek kapasiteli veri taşıma ortamı olan fiber optik, veri iletiminde teknolojinin geldiği son nokta olarak tanımlanıyor.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, altyapı çalışmaları sırasında vatandaşlara rahatsızlık vermemek amacıyla mini tranşe sistemi kullandıklarını bildirdi. Bu şekilde altyapı çalışmalarını normal kazı yöntemlerine göre çok daha hızlı tamamladıklarını belirten Erkan, ?Bir sokağın altyapısını ortalama 1 günde bitirebiliyoruz. Böylelikle aynı sokakta diğer kurumların paralel bir çalışması olmaması halinde kazı alanını çok kısa sürede eski haline getiriyoruz.? dedi. Turkcell Superonline olarak, Antalya'da fiber internet yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Erkan, ?Antalya'daki tüm vatandaşlarımızın dünyadaki son teknoloji olan ışık hızındaki fiber internet hizmetinden bir an önce yararlanmalarını sağlamak için Şirinyalı'dan sonra da diğer semtlerde de altyapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.? diye konuştu.

Fiber optik altyapının ışık hızında internet hizmetinin yanı sıra ses hizmetinde de önemli bir kalite ve avantaj sağladığını ifade eden Erkan, şunları kaydetti: ?Turkcell Superonline, 2011'de sabit numara taşımanın da lideri oldu. Geçtiğimiz yıl sabit hatlarda her 10 numaradan 8'i Turkcell Superonline'a taşındı. 2012 Mart ayı sonunda Turkcell Superonline'ın Antalya'da ?fiber ses' hizmeti verdiği abone sayısı 15 bine ulaştı. Sabit numaralarını Turkcell Superonline'a taşıyan ya da Turkcell Superonline'dan yeni numara alan Antalyalılar, fiber ses hizmetinden sabit ücret ödemeden tercih ettikleri dakika paketleri içinde, 24 ay sabit fiyat garantisinden ve yüzde 40'lara varan avantajlı fiyatlardan yararlanıyorlar. Üstelik Turkcell Superonline'ın fiber ses aboneleri kendi aralarında 7 gün 24 saat ücretsiz konuşuyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber