Sipsi ustası deniz kabuğundan yaptığı kaşıkları turistlere satıyor

Antalya Manavgatlı sipsi ustası, deniz kabuğundan yaptığı kaşıkları yerli ve yabancı turistlere satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistler sapı gül fidanından, uç kısmı deniz kabuğundan yapılan kaşıkları, Manavgat hatırası olarak saklıyor.

Otantik müzik aletleri ustası Fehmi Şanlı, deniz kabuğundan yaptığı kaşıklara, genelde Alman, İngiliz, Rus ve İskandinav ülke vatandaşları ile yerli turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Gül dalından yaptığı kaşıkların deniz kabuğunu Manavgat'ta deniz kenarından topladığını belirten Şanlı, otantik kaşıkları tanesini 10 liradan sattığını ifade etti.

Otantik kaşıklara yerli ve Avrupalı turistlerin yanı sıra Side'de restoran işletmecilerinin de talep gösterdiğini anlatan Şanlı, işletmecilerin kaşıkları yemek bitiminde turist müşterilerine hediye ettiğini kaydetti. Şanlı, "Atölyemde günlük 10 deniz kabuğu kaşık yapıyorum. Hatıra kaşık satışlarından aylık ortalama 700 lira para kazanıyorum. Bölgemizde turizm sezonu yavaş yavaş hızlandı. Bu hızlılığın önümüzdeki günlerde satışlara yansıyacağını düşünüyorum. Yaptığım kaşıklar tamamen el emeği göz nuru. Turistlerin satın aldığı kaşığa Manavgat hatırası olarak ismini yazıyoruz. Aynı zamanda Manavgatımızın tanıtımını yapıyoruz. Böylece deniz kabuklarını değerlendirmiş oluyoruz. Turistler için de kalıcı hatıra oluyor." dedi.

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Duesseldorf şehrinde çalışan gurbetçi Mehmet Ali Cengiz, kaşığı çocuğunun çok beğendiği için Manavgat hatırası olarak satın aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber