Kan Bankası için başlatılan kampanyada 160 ünite kan toplandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, toplumda kan bağışı bilincinin oluşturulması ve Trakya bölgesinde 'kan bankası' kurulması amacıyla başlatılan çalışmanın ilk ayağı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda Kızılay Çorlu Şubesi, Orion AVM'de 'Her Damla Kan, Kurtarılan Bir Candır' sloganı ile başlattığı kan bağışı kampanyasında 160 ünite kan topladı.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği(TAGİD)'nin, Çorlu Kızılay Şubesi ile ortaklaşa başlattığı çalışma hakkında bilgiler veren, Kızılay Çorlu Kan Merkezi Müdürü Dr. Atilla Saraçoğlu 2 günde ?'2 günde 160 ünite kan topladık. 200'ün üzerinde müracaat oldu. Kampanyaya başladığımız ilk gün 82, ikinci gün 78 ünite kan aldık. Son bir ayda yaklaşık bin ünite kan topladık. Yaptığımız bu son kampanya çok verimli bir kampanya oldu'' dedi.

TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer ise "(Her Damla Kan, Kurtarılan Bir Candır) sloganı Kızılay ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu kampanyanın verimli geçmesi bizi çok sevindirdi. Trakya'nın bir Kan Bankası'na ihtiyacı var. Bunun açılması için çalışmalarımız devam edecek. Faaliyetlerine bizim gibi Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve ilçelerinde devam eden işadamı dernekleri ile ortak projeler üretip Trakya'ya Kan Bankasının mutlaka açılmasını istiyoruz. Bu konuda Kızılay'a elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

Kampanyada ilk kan bağışını Orion Avm'ye gezmek için gelen 39 yaşındaki Bülent Peker yaptı. Bülent Peker, ''Kampanyada ilk kan bağışı yapan kişi olmak beni çok mutlu etti. Kan vermekten de çok mutlu oldum. Kan vermenin önemini bir çok arkadaşıma da anlatıyorum. Bu konuda çok duyarlı olmamız lazım. Bugün başkasına lazım olan kan, yarın bize de lazım olabilir.'' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber