Eruygur, kimlik tespiti yapılırken oğlunun adını hatırlayamadı

Ergenekon davasında İkinci Ergenekon iddianamesinin bir numaralı sanığı olan ve sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, kimlik yoklaması sırasında oğlunun ismini hatırlamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki bölümünde Şile'de yapılan kazılara ilişkin dosyanın tutuklu sanığı olan Ulaş Özel'in, soruşturma aşamasında verdiği ifadelerinin okunması tamamlandı. Daha sonra mahkeme başkanı Hüsnü Çalmuk, hakkındaki yargılamanın başladığı günden bu yana ilk kez bugün duruşmaya katılan, ancak rahatsızlandığı için Baro odasında bekleyen tutuksuz sanıklardan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, duruşma salonuna çağrılması talimatını verdi.

Başkan Çalmuk, Eruygur duruşmalara ilk kez katıldığı için kimlik tespitini yapmak üzere bazı sorular yöneltti. Çalmuk, "1941 Erzurum doğumlusunuz" diyerek Eruygur'dan onaylamasını istedi. Ancak Eruygur tepki vermedi. Bunun üzerine Çalmuk, ikamet adresini hatırlayıp hatırlamadığını sordu. Eruygur ise deniz kenarında oturduğunu, komşularının olduğunu ama adresini hatırlayamadığını söyledi. Çalmuk, "Evli misiniz? çocuklarınız var mı? Bunları hatırlıyor musunuz?" diye sordu. Eruygur, evli olduğunu söyledi. Bir kızı ve bir oğlu olduğunu belirten Eruygur, ancak oğlunun ismini hatırlayamadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Çalmuk, "Emekli general misiniz diye sordu. Eruygur ise göğsünü göstererek, "Buralarımda bir şeyler vardı ama hatırlamıyorum." dedi. Eruygur yine aylık gelirini de hatırlayamadığını söyledi.

Kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından Eruygur'a başkan Çalmuk, Şile kazılarına ilişkin dosya sanıklarının çapraz sorgusunun yapılacağını belirterek, "Sizin savunmanızı daha sonra alacağız." dedi. Eruygur, bu açıklamanın ardından tutuksuz sanık bölümünde en arka sırada bulunan bir koltuğa oturarak duruşmayı izledi.

Bu sırada tutuklu sanık Ulaş Özel'in çapraz sorgusu tamamlandı. Özel'in çapraz sorgusunun ardından başkan Çalmuk, duruşmayı yarına ertelediklerini belirterek yine Şile kazılarına ilişkin dosyanın tutuksuz sanığı Yusuf Ethem Akbulut'un çapraz sorgusunun yapılacağını açıkladı. Çalmuk, ayrıca yarın yapılacak duruşma için sanıklar Murat Ablak ve Zahide Şenoğlu, tanık Semih Genç ve gizli tanık İlk Adım'ın duruşma salonunda hazır bulunmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber