İzmit'e modern kurban yeri

Kent estetiği ve temizliğine büyük önem veren İzmit Belediyesi, yıllardır süregelen kurban satış ve kesim alanları sorununu çözüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurulacak modern kurban satış ve kesim alanı için çalışmalar aylar öncesinden başladı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli İl Tarım Müdürü Abdullah Öztürk ile beraber İzmit'te ihtiyaç duyulan kurban satış ve kesim alanına yer belirlemek için incelemelerde bulundular.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İzmit'in önemli eksiklerinden biri de hayvan satış alanların ve kesimlerin adak kurban gibi ihtiyaçların karşılanması için bir yerin olmaması. Modern hayvan kesim ve satış yerimiz yok. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Kocaeli Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte görüş alış verişinde bulunuyor, araştırmalar yapıyoruz. Hedefimiz kentimize çok uzak olmayan, çevreye rahatsızlık vermeyen, hijyenik, otopark, kafe, tuvalet, duş, ofis gibi ihtiyaç duyulabilecek her türlü sosyal donatıya sahip bir alanı İzmit'e kazandırmak. Bu özellikleri uygulayabileceğimiz 3 yer belirledik, bu yerlerden birine karar verip İzmit Belediyesi olarak şehrimize ve ülkemize yakışır modern bir tesis yapacağız? dedi.

Kocaeli İl Tarım Müdürü Abdullah Öztürk ise, "Hayvan sağlığı öncelikle insan sağlığının başladığı nokta. Birbiri ile ilintili olan bu konularda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın duyarlılığı takdire şayan bir durumdur. İzmit Belediyesi ile işbirliği içinde kentimiz modern, insan sağlığı ön planda olan bir tesis kazanacak. Bu tesisin kurulmasını destekleyen başkanımıza çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber