28 Şubat muhtırası film oluyor!

Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir İnanır ile Tarık Akan, Cüneyt Ülsever'in 28 Şubat sürecini konu alan ?Hacı' adlı romanından senaryolaştırılan 39 bölümlük dizide birlikte rol alacak.

Yönetmen Şerif Gören, Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever'in hakkında 6 dava açılmasına neden olan ?Hacı' romanını, geçtiğimiz şubat ayında Kelebek'e verdiği röportajda sinema filmi olarak çekeceğini açıklamıştı. Ancak bu iddialı film projesinin diziye dönüştürülmesine karar verildi.

Özal sonrası yeşil sermayenin yükselişinin 28 Şubat süreciyle engellenmesini ele alan romanda, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a benzetilen Hacı Hayrullah Geseli karakterini Kadir İnanır canlandıracak. İnanır, bu rol için sakal bırakacak.

Kadir İnanır'ın kardeşini canlandıracak olan Tarık Akan ise, Ankara'da bakanlıklarda ve siyasi çevrelerde iş bitirici karakter olarak karşımıza çıkacak. Dizi, uzun bir süredir birbirleriyle küs olan Kadir İnanır ile Tarık Akan'ın yıllar sonra ilk kez birlikte rol alacakları proje olma özelliğini de taşıyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber