Bisikletle Nemrut'a çıkacaklar

Malatya'da 'Hayata Pedal Çevir' projesi çerçevesinde Nemrut Dağı'na bisiklet turu düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Destek Programı kapsamında uygulanan 'Hayata Pedal Çevir' projesi çerçevesinde, yoksul ailelerin çocuklarına bisiklet aldıkları anımsattı.

Proje kapsamında Nemrut Dağı'na bisiklet turu düzenleyeceklerini belirten Tepe, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nin de destek verdiği proje kapsamında 29 Haziran ve 1 Temmuz'da Nemrut Dağı'na bisikletlerle gidileceğini kaydetti. Etkinliğe Türkiye'de bisiklet ve doğa sporlarına gönül vermiş profesyonel ve amatör katılımcıların iştirak edeceğini bildiren Tepe, tura bisiklet aldıkları 200 çocuğun da katılacağını ifade etti.

Malatya dışından gelen katılımcıların 29 Haziran'da bisikletleriyle Battalgazi turu yaparak Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Battalgazi Ulu Camii ve sanat sokağını gezeceğini aktaran Tepe, aynı günün gecesinde ise İnönü Üniversitesi'nde kamp kurulacağını, sabaha karşı katılımcıların bisikletleriyle Malatya-Nemrut karayolu üzerinden Nemrut Dağı'na gideceğini kaydetti. Nebi Tepe, Nemrut Dağı'nda kamp kurulacağını, güneşin doğuşunun ve batışının izleneceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber