Girişimcilere 30 bin lira destek sağlanacak

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) ile Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle açılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin ilk bölümü tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Girişimcilik kursuna katılıp da belge alanların işyeri açmaları halinde 30 bin lira destek alacakları kaydedildi.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB Müdürlüğü ile bir çalışma yaparak uygulamalı girişimcilik eğitimini hayata geçiren SESOB Başkanı Beşir Köksal, iki bölüm halinde gerçekleştirilen kursun ilk bölümünün tamamlandığını söyledi

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimlerin ilk bölümüne 30 kursiyerin katıldığını ifade eden Köksal, kursiyerlerin bundan sonra hazırlayacakları proje ile iş hayatına atılacaklarını söyledi. Kurslara başvuru sayısının kendilerini sevindirdiğini ancak, sayının sınırlı olması nedeniyle 90 kişi alabildiklerini dile getiren Köksal, iki etap halinde yapacakları kursun birinci etabının tamamlandığını ve 30 kişinin kursu bitirdiğini, 60 kişinin ise 2 Temmuz pazartesi günü itibariyle eğitimlere başlayacağını dile getirerek, eğitimlerin amacının toplumdaki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu kaydetti. Köksal, ihtiyaç duyulması halinde uygulamalı girişimcilik kurslarının da devam edeceğini vurguladı.

BAYAN ENGELLİLERE YÜZDE 70, ERKEKLERE YÜZDE 80 DESTEK

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni veren Tokat KOBİ Danışmanlık Uzmanı Serdar Sakın ise eğitimleri bitirip belge alanların bazı haklar tanıdığını vurgulayarak, işyeri açacak olanların bu haklardan faydalanacağını söyledi. 60 saat süren kurs boyunca girişimcilik özelliğinin sınanması, iş planı ve öğeleri, iş planı ve öğelerinin pekiştirilmesi için atölye çalışmaları ile iş planı ve dikkat edilmesi gereken hususlar konularında eğitim verildiğine vurgu yapan Sakın, girişimcilik kursuna katılıp da belge alanların işyeri açmaları halinde işletme kurulum gideri 3 bin, makine tesisat ve ofis donanım gideri 15 bin, işletme giderlerine ise 12 bin lira destek verileceğini kaydetti.

Sakın, iş kuran girişimcilere ayrıca iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin lira yatırım kredisi de verileceğini dile getirerek, bayan ve engelli girişimcilere yüzde 70, erkek girişimcilere ise yüzde 80 oranında destek sağlanacağını dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin ikinci bölümünün 2 Temmuz pazartesi günü başlayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber