Prof'un kedi savaşı

Haber Giriş : 12 Temmuz 2005 06:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayvalık'ta eski müsteşar Prof. Tekin Akbaş, evinde kedi ve martılara yem veren komşusunu ?Yanlış besliyor' diye kaymakamlığa şikayet etti. Kurulan komisyon, hayvanların başka yerde beslenmesini kararlaştırdı.

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi Edremit Caddesi'nde oturan eski Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın Müsteşarı Prof. Dr. Tekin Aybaş, 72 yaşındaki komşusu Süreyya Özgün'ü, beslediği martı ve kediler yüzünden valiliğe, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti. Martılar yüzünden bahçede oturamadıklarını belirten Aybaş, Özgün'ün yanlış beslemesi yüzünden kedilerin rahatsızlandığını savundu.

KÖRLEŞTİRİYOR

Prof. Dr. Aybaş, hayvan düşmanı olmadığını, tersine, komşusunun hayvanları yanlış besleyişinden şikayetçi olduğunu vurguladı. Aybaş, ?Komşum kedileri balık bağırsağı ile besliyor. Bağırsakta bol miktarda fosfor var. Fosforun fazlası hayvanlar körleştirir. Kedilerin bir çoğu kör oldu. Bahçeme geliyorlar. Onlara ben bakıyorum' dedi.

ZARARLARI YOK

Özgün ise hayvanları besleyerek tendisine terapi uyguladığını, onlar sayesinde dinç kaldığını söyledi. Özgün, şöyle konuştu: ?Bahçemde 30'un üzerinde kedi var. Balıkçılardan aldığım bağırsakları ve hazırladığım diğer yemleri onlara veriyorum. Martılar yemek saati gelince evin üzerinde uçar. Kimseye bir zararları yok.'

KOMİSYONDAN UYARI

Prof. Akbaş'ın şikayeti üzerine görevlendirilen komisyon, hazırladığı iki sayfalık raporu kaymakamlığa sundu. Raporda, ?Özgün'ün martılara yem vermeyi kestiği takdirde, martılar da yemek olmadığı için gelmeyi keserler. Bu konuda martılara yem veren komşunun uyarılması gerekir' denildi. Raporda kedilerin de başka yerde beslenmesi istendi.

Yemlemek yetmez

ESKİ Müsteşar Prof. Dr. Tekin Akbaş, kedilerin yem almak için komşunun evine gelirken ana yoldan geçtiğini, bu sırada birkaçının araçların altında kalarak ezildiğini söyledi. Akbaş, ?Martılar da kiremitlere zarar veriyor. Ben de bu sebepten dolayı ?hayvan hakları ihlali, çevre kirlenmesi ve komşuluk haklarının ihlali' gerekçeleriyle şikayet dilekçesi yazdım. Hayvan severlik yem vermekle bitmiyor' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber