Balıkesirlilerin yüzde 82'si polise güveniyor

Uygulamaya koyduğu çok sayıda sosyal içerikli projeleyle adından söz ettiren ve ödül alan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların da büyük takdirini topluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik hizmetleriyle İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden başarı ödülleri kazanan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, halktan da tam not aldı. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından BAÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kadir Canatan ve ekibine yaptırılan ankette, bin kişiyle yüz yüze görüşüldü. Yarısı kadın, yarısı erkek ve yaş ortalaması 35'in üzerinde olan, çoğunluğu lise ve üniversite mezunlarından oluşan katılımcılarının yüzde 82'si, polise güvendiğini belirtti.

Anket çalışmasını ve sonuçlarını değerlendiren İl Emniyet Müdürü Aydın, yapan üniversite kadrosuna, katılımcılara ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Sonuçlarda Toplum Destekli Polislik çalışmalarının önemli etkisi olduğunu kaydeden Aydın, "Türk Emniyet Teşkilatı, son yıllarda kamuoyuna hesap verme ve şeffaf bir yönetim kültürü oluşturma çabasındadır. Bu anlayışın, teşkilatımızla vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine olumlu katkı sağladığı bir gerçektir. Emniyet, vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde hesap soran devlet anlayışından, hesap veren devlet anlayışına dönüşümü en iyi yakalayan kurumlardan biridir. Bundan dolayı hizmetlerinin standartı ve kalitesi her geçen gün artmaktadır. Anket sonucuna göre Balıkesir halkının, polisin çalışmalarından ve gayretinden, topluma sunduğu hizmetin kalitesinden, vatandaşla iletişiminden, projelerinden ve sosyal konulardaki duyarlılığından memnun olduğu ortaya çıkmıştır." dedi.

Çoğunluğu Balıkesir'de oturan ve belli bir gelir seviyesiyle mesleğe sahip vatandaşlar arasında yapılan ankete katılanların yüzde 43ü kadın, yüzde 57'si erkeklerden oluştu. Yüzde 65'i 27 yaş ve üzeri kişiler olurken yüzde 50'si evli ve yüzde 47'si bekar kesimden seçildi. Yüzde 85'i ise Balıkesir merkezde oturanlardan tercih edildi.

Ankete katılanlardan yüzde 83'ü, "Balıkesir'in güvenilir bir şehir olduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna "Evet" cevabı verirken yüzde 17'si ise "Hayır" dedi. Diğer sorular ve cevap oranları ise şöyle:

"Polis denince aklınıza ilk gelen şey nedir?": Yüzde 82 "Güven", yüzde 10 "Korku", yüzde 8 "Başka bir şey".

"Birey olarak Balıkesir polisine güveniyor musunuz?": Yüzde 82 "Evet, yüzde 18 "Hayır".

"Eskiye kıyasla polisin toplumda daha fazla itibar sağladığını düşünüyor musunuz?": Yüzde 72 "Evet", yüzde 28 "Hayır".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber