Pilot il seçilen Afyonkarahisar'da kemer takma oranı yüzde 80'e çıktı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün koordinasyonunda pilot il seçilen Afyonkarahisar'da 3 ay içerisinde kemer takma oranı yüzde 80'lere ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen Güvenli Trafik Projesi (RS10) çerçevesinde Afyonkarahisar'da üç ay önce proje uygulamasına başlandı. Proje doğrultunda kentin belirli noktalarında günlük hız ve emniyet kemeri uygulamaları yapılıyor. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun yayınladığı genelge doğrultusunda, başta trafik denetimi yapan polisler olmak üzere kamu kurumlarında çalışan personelden kemer takmayanlar hakkında yasal işlem yapılıyor.

Afyonkarahisar Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Ergin, pilot proje kapsamında Afyonkarahisar'da günlük kemer denetimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Üç ay öncesine kemer takmak oranının yüzde 80'lere ulaştığını ifade eden Ergin, "Başlangıçlarda bu oran yüzde 7'ler seviyesindeydi. Sistematik ve zamana yayılmış uzun soluklu kolektif çalışmanın sonucunda başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Medya çalıştayları yanında halk otobüsleri ve minibüs şoförlerine, zabıta personeline, Telekom personeline ve fahri trafik müfettişlerine temel trafik eğitimi ve emniyet kemeri kullanımı konusunda eğitimler verildi. Öğretim yılı boyunca okullarda aralıksız öğrencilere yönelik ?Ailemin ve Okulumun Polisiyim' projesi kapsamında temel trafik eğitimi ve emniyet kemeri kullanımı konusunda eğitimler verildi. Yine, polis eş ve çocuklarının katılımıyla düzenlenen moral yemeğinde eğitim ve video gösterisi yapılmak suretiyle emniyet kemerini takmaya teşvik edilmiştir.? dedi.

Ergin, valilik genelgesi doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere bütün Afyonkarahisar genelinde emniyet kemeri takılması konusunda tavizsiz denetimlerin sürdürüldüğünü ifade etti.

Emniyet kemeri konusunda 5 bin adet bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığını belirten Ergin, "Değişik zamanlarda 4 kez emniyet kemeri takla ve çarpma simülatörleri getirilerek halkımıza uygulamalı olarak 10 kilometre hızla takla atan ve 10 kilometre hızla çarpan bir aracın sürücü veya yolcularının hissedecekleri ve muhtemel yaşanacaklar canlandırılmıştır. Ayrıca duvar reklam panolarında emniyet kemeri takmanın yasal zorunluluk olduğu, vali, belediye başkanı, emniyet müdürü dâhil hiç kimse için ayrıcalık olmadığına vurgu yapılmış, halktan değişik meslek gruplarından emniyet kemeri takılı fotoğraflar otobüslerde kullanılmış, otobüs afişlerinde ?Afyonkarahisar Emniyet Kemer Takıyor' sloganı kullanılmıştır.? diye konuştu.

Hüseyin Ergin, Afyonkarahisar'da emniyet kemeri pratik eğitimlerinde kullanılmak üzere bir adet araç takla simülatörü ve bir adet araç çarpma simülatörü Dünya Sağlık Örgütü'nden sağlanan kaynaktan alınarak uygulamalı eğitimlere başlandığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber