Şehit babası: İki oğlum daha var, onlar da bu vatan için feda olsun

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere, terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda 4 asker şehit oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehitlerden Kayseri nüfusuna kayıtlı Piyade Er Mustafa Aydın'ın baba ocağına şehadet haberi öğle saatlerinde ulaştı. Oğulunun şehit olduğunu öğrenen Mehmet Aydın, "İki oğlum daha var. Vatan için ikisi de feda olsun." dedi.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere, PKK terör örgütü üyeleri pusu kurdu. Terör örgütü üyelerinin açtığı ilk ateşte 4 asker şehit oldu. Şehitlerden Kayseri nüfusuna kayıtlı Mustafa Aydın (21), 7 ay önce vatani görevini yapmak üzere memleketi Yahyalı ilçesine bağlı Senirköy'den ayrılmıştı. Baba Mehmet Aydın'ın evine giden Yahyalı Kaymakam Vekili Enver Ünlü ve İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı İlhan İba, Mustafa Aydın'ın şehadet haberini verdi.

Sabah saatlerinde köye jandarmaların geldiğini anlatan baba Mehmet Aydın, o anda oğlunun şehit haberi geldiğini düşünerek jandarmanın yanına gitmiş. Ancak hiç kimse kendisine bir şey söylememiş. Jandarma ekibinin başka bir iş için geldiklerini öğrenince de rahatladığını anlatan şehit babası, "O anda sevinmiştim. Ama sonra gelenler oğlumun şehit olduğunu söyledi. Vatan sağ olsun. İki oğlum daha var. Onlar da vatan için feda olsun. Gözüm arkada kalmaz. Hiçbir güç, PKK terör örgütü bizi yıldıramaz." ifadelerini kullandı.

Ailenin en büyük oğlu olan şehit Piyade Er Mustafa Aydın için yarın Yahyalı ilçe merkezinde tören düzenlenecek. Törenin ardından şehidin cenazesi Senirköy Mezarlığı'nda dedesinin yanına defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber