Emniyet'in araçlarına da SIM kart takılacak

Turkcell ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) arasında ?Araç Konum Destek Sistemi' sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda polisin kullanımında olan 5 bin araca konum, sürat, acil durum, arıza gibi durumların uzaktan izlenebilmesi için SIM kart takılacak.

Turkcell ile EGM arasında ?Akıllı Araç' anlaşmasını da kapsayan sözleşme Ankara'da imzalandı. Bu minvalde Türkiye çapında il emniyet müdürlüklerinin kullanımında olan araçlara araçlar, anlık olarak takip edilebilecek. İlk etapta 3 bin, ardından 2 bin polis aracına SIM kart konulacak. Turkcell M2M (Makineler Arası İletişim) ile uzaktan gözlemlenecek.

Turkcell Kurumsal Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, EGM ile yaptıkları işbirliğinin kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Kocabaş, projenin faydalarını şöyle özetledi:

?Makineler arası iletişim (M2M) teknolojisi ile çalışan sistem sayesinde ilgili araçların nerede olduğu, kontağının açık olup olmadığı, ortalama sürati, servis bakım zamanı gibi verileri elde etmek mümkün. Daha da önemlisi, acil durumlarda arama yapılıyor ve araç arızalandığında uyarı veriyor. Bütün bunlar, hem araç içinde olan emniyet mensuplarının güvenliği hem kamusal fayda, yakıt ve maliyet tasarrufu bakımından çok önemli. Sistem yalnızca EGM'nin kontrolünde olacak ve bilgi güvenliği ön planda tutulacak. Turkcell olarak biz, bu projenin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Deneyimimiz, altyapı ve teknik gücümüz ile gerek EGM gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile bundan sonra da çok değerli ortaklıkları hayata geçirmeyi umuyoruz.?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çok sayıda akıllı araç teknolojisini (M2M tarifeli) kullanan ilk devlet kurumu olduğunu dile getiren Kocabaş, şunları kaydetti:

?Araç Konum Destek Sistemi, hem maliyet tasarrufu ve enerji verimliliğe hem de fizikî güvenliği artırmaya yönelik olup ekiplerin birbiri arasında koordinasyonuna imkan veren, çağrılara en yakın ekibi yönlendirerek olaylara süratli müdahale edebilmeyi mümkün kılan bir proje olması nedeniyle çok önemli. Sistem tamamlandığında 81 ilimizde emniyet araçları, 7 gün 24 saat, anlık olarak takip edilebilecek, 155 Çağrı Merkezi gibi çözümlerle direkt olarak entegre olacak. Hedefimiz, tüm illerdeki Akıllı Araçlar'ın tek bir merkezden izlenebilmesi.?

M2M'NİN EKONOMİYE KATKISI 317,6 MİLYON LİRA

Turkcell, kamuya ve özel şirketlere sunduğu M2M (makineler arası iletişim) ile 2011'de Türkiye ekonomisine 317,6 milyon lira katkıda bulundu. ? Akıllı Araç' sistemi, kurumsal abonelerin akaryakıt maliyetlerini ortalama yüzde 15 azalttı. Bununla 288 milyon lira tasarruf edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber