Çelik: Göçten dolayı Manyas'ta öğrenci sayısı azalıyor

Balıkesir Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, ilçede her geçen gün öğrenci sayısının azaldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılında 916 olan öğrenci sayısının 768'e düştüğünü açıklayan Temiray Çelik, bunun nedenin ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerden Bandırma ve diğer yerleşim yerlerine yapılan göçler olduğunu söyledi. İlçede yaşanan göçün önüne ancak yapılacak yatırımlarla geçilebileceğini dile getiren Çelik, bunun yapılmaması halinde ilçedeki genel ve öğrenci nüfusunun her geçen gün azalacağının altını çizdi.

Müdürlük olarak zaman zaman ilçeye bağlı köylerde öğrenci bulamadıklarını açıklayan Çelik, bunun en güzel örneklerinin ilçeye bağlı Seyitler ve Hacıyakup köylerinde görülebileceğini ifade etti. İlçede bulunan öğrencilerin en iyi şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için müdürlük olarak büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Çelik, bu kapsamda toplam 2011?2012 eğitim ve öğretim yılında toplam 67 kültürel projeye imza attıklarını açıkladı.

Çelik, geçen öğretim yılında Manyas Lisesi ek binasında eğitim ve öğretimi sürdüren Anadolu Lisesi'nin 2012?2013 eğitim yılında kendi binasında öğretime başlayacağını bildirdi.

Anadolu Lisesi'ne ilk etapta 100 bayan öğrencinin alınmasının planladığını açıklayan Çelik, bayan öğrencilerin yatılı olarak eğitimlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber