Hacivat Deresi ıslah çalışmaları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hacivat Deresi'nde de ıslah çalışmalarını başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derenin Hacivat ve Çınarönü mahalleleri arasındaki 4 kilometrelik kısmının ıslah edilmesinin yanında, yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla Hacivat Deresi ve çevresi Yıldırım'ın en prestijli bölgelerinden biri olacak.

Hacivat Deresi'ndeki ıslah çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaların bahar döneminde tamamlanacağını ve bölgenin önümüzdeki yaz dönemine bambaşka bir çevreyle gireceğini söyledi.

Projenin yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olacağını belirten Başkan Altepe, Hacivat Deresi ıslah çalışmaları kapsamında 4 kilometrelik dere temizliği ve düzenlenmesinin yanında Hacıvat ile Çınarönü mahalleleri arasında kalan 40 bin metrekarelik alanda rekreasyon çalışmalarının yapılacağını kaydetti. Başkan Altepe, "Dere ıslahı yanları taş duvar, tabanı betonarme olarak yapılacak. Dere ıslahı bölümü, Ankara yolunun üst tarafından başlayarak, çevre yolunu takiben Vakıfköy Köprüsü'ne kadar olan kısmı kapsıyor.? dedi.

Proje tamamlandığında rekreasyon alanlarıyla birlikte bölgenin Yıldırım'ın adeta cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Başkan Altepe, "40 bin metrekarelik rekreasyon alanı düzenlemeleri çerçevesinde; Hacıvat ve Çınarönü Spor kulüpleri için suni çimli sahalar, soyunma odalı Avrupai tarzda spor tesisleri de yapılacak. Yine düzenlemeler çerçevesinde; yürüyüş yolları, spor aletleri, park düzenlemeleri ve oyun parkları da yer alacak. Burası, Hacivat ve Çınarönü mahalleleri başta olmak üzere Yıldırım'ın ve Bursa'nın buluşma merkezi olacak. Burası annelerin çocuklarıyla, dedelerin torunlarıyla hoş vakitler geçireceği bir mekân haline gelecek. İnşallah açılışı önümüzdeki bahar dönemine kadar yapacağız. Yıldırım'a ve Bursamıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de yerel ve genel el ele çalıştığı zaman her zaman güzel hizmetlerin ortaya çıktığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Hacıvat Deresi ıslah çalışmalarının da bu kapsamda değerlendirilebileceğini belirten Keskin, "Burada da Büyükşehir Belediyemizle el ele vererek, çok önemli bir projeyi başlattık. Hacıvat ve Çınarönü mahallelerini cennete çevirecek, çok önemli bir projeye imza attık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ?ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hacivat Mahallesi Muhtarı Hayrettin Aygül ile Çınarönü Mahallesi Muhtarı Faruk Şimşek de bölgeye değer katacak proje nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Törenin ardından beraberindekilerle birlikte inşaat alanını denetleyen Başkan Altepe´ye Hacivat Spor Kulübü´nün minik oyuncuları tarafından çiçek takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber