Akdeniz Güvenlik, 28 Haziran'da talep toplamaya çıkıyor

Akdeniz Girişim Holding'in iştiraki olan Akdeniz Güvenlik AŞ, sermayesinin yüzde 12,3'ünü halka açıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halka arz, İMKB birincil piyasada sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 28-29 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na kote ilk güvenlik şirketi olan Akdeniz Güvenlik, sermayesini 11 milyon TL'den, 12,2 milyon liraya çıkarırken; artırılan 1,2 milyon liralık kısım ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak 10,9 liradan halka arz ediliyor. Firma buradan elde edeceği 13 milyon 80 bin lira geliri ana faaliyet konularında, büyüme finansmanında ve yeni projelerinde kullanacak.

Akdeniz Girişim Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, konuya dair yaptığı açıklamada, ?Grubumuzun amiral gemisi olan Akdeniz Güvenlik'in borsada işlem görecek ilk güvenlik ve hizmet şirketi olmasının gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de fiziki güvenlik alanında yapmış olduğumuz başarılı faaliyetleri, elektronik güvenlik hizmetleriyle desteklemek yönünde bir karar aldık. Fiziki güvenlik sistemlerini yangın ve hırsızlık alarm sistemleri, kameralı izleme merkezleri, araç zırhlamaları gibi savunma yan sanayi ile destekleyerek büyümeyi diliyoruz.? dedi.

Halka arzdan elde edecekleri geliri, büyüme finansmanı ve yeni projelerde kullanıp içeride ve dışarıda güçlerini arttırmakta kullanacaklarını dile getiren Şimşek, şunları ifade etti:

?Hedefimiz, Akdeniz Güvenlik'i 5 sene içinde ülke içi fiziki güvenlik hizmetinden daha geniş bir yelpazeye taşıyıp bölgesel oyuncu yapmak. Bu yönde ilk yatırımımızı da 2011 itibari ile Irak'ta yaptık. Bağdat'ta 128 özel güvenlik personeli ile faaliyet yürütmeye başladık. Dışarıda faaliyet alanlarımız yakın zamanda Mısır, Suudi Arabistan ve Libya gibi Ortadoğu ülkeleri ile Kuzey Afrika'yı da kapsayacak biçimde planlanmaktadır. 2012'de yapılacak anlaşmaların alt yapıları oluşturulmuştur. Sektörümüzde Türkiye'de gösterdiğimiz istikrarlı büyümeyi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya da taşıyarak bölgesel oyuncu olacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber