Büyükşehirler 'karne' aldı: Kayseri birinci

Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, 16 büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaları değerlendirdi. CHP, HADEP ve DSP'li belediyelerin de yer aldığı araştırmaya göre Kayseri birinci olurken, Erzurum son sırada yer aldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 16 büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmalar ve halkın belediye başkanları hakkındaki düşüncesini öğrenmek için kamuoyu araştırması yaptırdı. AK Parti'nin yanısıra CHP, DEHAP ve DSP'li belediyelerin yer aldığı ankette Kayseri Büyükşehir Belediyesi birinci çıkarken, son sıralarda Erzurum Büyükşehir Belediyesi yer aldı. Araştırma sonuçları AK Parti MYK'ya sunulacak.

Pollmark ve Denge Araştırma şirketleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, İzmit, Konya, Kayseri, Samsun, Erzurum, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep ve Adapazarı Büyükşehir belediyeleri ve alt kademe ilçelerin performansını ölçtü.

Özhaseki ipi göğüsledi

Araştırmada, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki birinci çıktı. Yerel seçimlerde en yüksek oy oranı ile önde yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne halkın desteği devam ediyor. Özellikle büyükşehir belediyesinin borcunun olmaması, merkez ilçe olan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın üst üste seçilerek yaptıkları çalışmalar Kayseri halkının beğenisini topladı.

Kayseri'yi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz takip etti. Bazı illerde, belediye başarılı bulunmasına rağmen başkanın ismi ön plana çıkmadı. Başarısız belediyeler arasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise orta sıralarda yer aldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber