UMKE personellerine 'KBRN' eğitimi verildi

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Birliği, Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinde (UMKE) görev alacak sağlık personeline Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere yönelik eğitim verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim çalışmasına diğer illerle birlikte Kastamonu UMKE'den de bir hekim, iki sağlık memuru, bir ATT, bir hemşireden oluşan beş kişilik bir ekip katıldı. Eğitime katılan kursiyerlere KBRN tanımı, anlamı ve önemi, KBRN'de kullanılan araç ve malzemeler, kişisel korunma, depolama ve bakım esasları konuları anlatıldı. Eğitimin tamamlanmasının ardından Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan'ın katıldığı KBRN alan tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikatın sonunda başarılı olan personellere sertifikaları verildi. Kastamonu UMKE bünyesinde oluşturulan beş kişilik ekibin, Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer tehdit içeren kazalar olması halinde vakalara müdahale ve zararlı etkenlerinin ortamdan temizlenmesi işlemi için Kastamonu'da ve ihtiyaç halinde diğer illerdeki vakalara müdahale edebilmeleri amaçlanıyor.

Kastamonu UMKE personeli, eğitimi gerçekleştiren Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Merkezi sorumlusu Ahmet Turan Kaygusuzoğlu'na, eğitimdeki üstün gayretten dolayı teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber