13 Temmuz 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genel Kurul'da, RTÜK üyelerinin seçimi yapılacak.

2- TBMM Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez verilecek Milli Egemenlik Ödülü, düzenlenecek törenle bilim adamı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e takdim edilecek.

- Törene, TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Baykal da katılacak.

3- İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gianfranco Fini, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

- Fini ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek.

- Gianfranco Fini, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezindeki il başkanları toplantısına katılacak.

5- Cumhurbaşkanı Sezer'in kabulleri...

- Sezer, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Demirdizen ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, Brüksel'de AB Komisyonu yetkilileriyle görüşecek.

7- Devlet Bakanı Çubukçu, basınla tanışma toplantısında, bakanlığının çalışmaları ve Özürlüler Yasası hakkında bilgi verecek.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, İstanbul'da düzenlenen Nonwoven ve Teknik Tekstiller Fuarı'nın (HIGHTEX 2005) açılışına katılacak.

- Bakan Başesgioğlu, İstanbul'da "Konut Teknisyenliği Mesleki Eğitim Projesi 1. Dönem Mezuniyet ve 2. Dönem Açılış Töreni"ne de katılacak.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, İstanbul'da gerçekleştirilecek "Uluslararası Hidrojen Enerjisi Kongresi"nin açılışına katılacak.

- Kongre kapsamında Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ile BM Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) Uluslararası Hidrojen Enerjisi Araştırma Merkezi arasında, hidrojen depolanmasında bor kullanımı konusunda niyet mektubu imzalanacak.

10- CHP Genel Başkanı Baykal, HÜRPARTİ Genel Başkanı Okuyan'la TBMM'de bir araya gelecek.

11- Siyasi partilerden...

- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

12- AB adalet ve içişleri bakanları, terörizme karşı ortak mücadele konusunu görüşmek üzere, Brüksel'de olağanüstü toplanacak.

13- Pakistan Kara Kuvvetleri 2. Başkanı Orgeneral Hyat, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt'ı ziyaret edecek.

14- Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi törenle uygulanmaya başlayacak.

15- Ziyaret... Toplantı... Tören... Müzayede... Festival...

- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Wolf Ruthart Born, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

- İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Başvuru ve Danışma Masası görevlilerinin Eğitimi Projesi'nin tanıtımı amacıyla kokteyl düzenlenecek.

- Beşiktaş Sinan Paşa Camii'nden çalındıktan sonra bulunan tarihi tombak şamdanlara ilişkin basın toplantısı yapılacak.

- Kızılay'ın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü Gençlerin Kültür Paylaşımı Projesi'nin ikinci turu başlayacak.

- Tıbbi Onkoloji Derneği'nce kanser ve kanser hastalığının tedavisine ilişkin İstanbul Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenlenecek.

- İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında mezun olanlara, AKM'de törenle diplomaları verilecek.

- Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından İstanbul'da, sektörün yılın ilk 6 aylık dönemindeki faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Diego Avesani, distribütörlüğü üstlenilecek diğer Fiat markaları konusunda İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na ait 454 gayrimenkul, TURYAP tarafından İstanbul'da düzenlenecek müzayedede satışa sunulacak.

- İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün, AB Aktif İşgücü Piyasası Stratejileri Projesi çerçevesinde, "Jeotermal Isıtmalı Seracılık Mesleki Eğitim Kursları", Salihli'de başlayacak.

- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, bu yıl 24 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek "42. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 1. Avrasya Uluslararası Film Festivali" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Malatya'da "Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali" başlıyor.

16- AB-Türkiye...

- AB düşünce kuruluşu Avrupa Reform Merkezi:

- "Türkiye'nin, 2015-2020'deki üyeliği, AB'ye yük getirmez, tersine pozitif katkıda bulunur."

- "Gümrük birliğine sahip Türkiye, diğer Doğu Avrupa ülkelerinden, müzakerelere daha hazırlıklı durumda."

17- Akaryakıtta lisans denetimleri başladı...

- Akaryakıtta 1 Temmuz'da geçilmesi öngörülen ulusal marker denetimine, ihalenin iptali nedeniyle başlanamazken, akaryakıt istasyonlarında "lisans" denetimleri üzerinde yoğunlaşıldı.

- Bu kapsamda 2 bin petrol istasyonunun 950'si denetlendi, 324 petrol istasyonuna, görülen eksiklerin giderilmesi için süre verildi, 60'ında kapatma kararı alındı.

18- İzmir Körfezi'nin son raporu...

- Büyükşehir Belediyesi'nin Bölge Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne yaptırdığı tahlil sonuçları belli oldu.

- 12 istasyondan 10'unda dip ve yüzey suyunda hiçbir bakteriyolojik bulguya rastlanmadı.

19- Genç Bayanlar Balkan Voleybol Şampiyonası, Ankara'da devam ediyor.

- (A) grubunda Türkiye, ikinci maçında Romanya ile karşılaşacak.

20- 8. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası klasman grubunda Türkiye, ikinci maçını Moskova'da Çek Cumhuriyeti ile yapacak.

21- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenecek Geleneksel Asya'dan Avrupa'ya Uluslararası Yüzme, Kürek ve Yelken Yarışları'nın tanıtımı amacıyla Ataköy Olimpiyatevi'nde basın toplantısı düzenlenecek.

22- Profesyonel futbol takımları iç ve dış transfer çalışmalarıyla yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber