500 bin liralık mirası, sahte kimlikle çekmek isterken yakalandı

Eskişehir'de vefat eden yakınından kalan 500 bin liralık mirası sahte kimlikle bankadan almak isteyen B.M. adlı kişi, banka çalışanın durumu son anda fark etmesi üzerine yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Yerleşkesi'ndeki bir banka şubesinde yaşanan olayda B.M. (58) adlı kişi, görevli memura kendisine ölen yakınından 500 bin liralık miras kaldığını, bu parayı çekmek istediğini bildirdi. B.M.'nin tavırlarından ve heyecanlı halinden şüphelenen banka memuru, şahıstan söz konusu parayı hazırlamak için 1 günlük süre isteyerek, bir sonraki güne gelmesini istedi. Banka memuru ardından, yaşadığı durumu ve şahsın şüpheli halini polise bildirdi. Bankaya gelen polis, ilgili memurla görüşüp, konuyla ilgili çalışma başlattı.

B.M. ise ertesi gün kendisine verilen vakitte bankanın şubesine parayı almak için geldi. Ancak, B.M., parayı almaya çalışırken bankadan bekleyen polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. B:M.'nin üzerinde N.C. (42) adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. B.M.'nin kendi adına düzenlediği sahte kimliklerle dolandırıcılık ve sahte belge düzenlemekten çok sayıda suç kaydının bulunduğu belirlendi. İstanbul polisi tarafından da ''evrakta sahtecilik'' ve ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından arandığı belirlenen B.M, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber