Bursalı velilerden havuz sistemine tepki: Gerekirse çocukları okula göndermeyiz

Bursa Osmangazi ilçesindeki Bağlarbaşı İnönü İlköğretim Okulu'nun ortaokul statüsüne çevrilerek öğretmenler için havuz sistemi uygulanması velilerin tepkisine neden oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni sistemle öğretmenlerin sık sık değişeceğini belirten veliler, bu durumun da en çok çocuklarını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Bağlarbaşı İnönü İlköğretim Okulu'nun ortaokul statüsüne getirilerek havuz sistemi uygulanmasını protesto etmek için okul önünde toplanan veliler, 4+4+4 sistemi ile okullarında uygulanacak sistem nedeniyle öğretmenlerin sık sık değişeceğini savundu. Gerekirse bir yıl çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirten veliler, okullarının ilköğretim ve ortaokul statüsünde bulundurulmasını istedi. Aynı zamanda yeni uygulamanın son bulması için imza kampanyası da başlatan velilerden Serdal Çetin, ?Bizim karşı geldiğimiz tek şey okulumuz öğretmenlerimizin her yıl sık sık değiştirilmesi. Biz burayı hem ilk okul, hem de ortaokul olarak görmek istiyoruz.? dedi.

Bilgin Sanal ise ?Bağlarbaşı İnönü İlköğretim Okulu velileri olarak bundan sonra ortaokul olarak ayarlanan okulumuzu ilkokul olarak görmek istiyoruz. Biz 4+4+4'ü zararlı olarak görmedik ve buna karşı değiliz ama şu anda bunun zararlarını görüyoruz. Çünkü çocuklarımız bir öğretmene alışıyor ama bu sık sık değişecek. Bunun da çocuklarımıza zarar vereceğini düşünüyoruz.? şeklinde konuştu.

Hakan Binkaya da 4+4+4 sistemine karşı olmadıklarını belirterek, ?Okulumuzun ilkokul ve ortaokul olarak aynı çatı altında devam etmesini istiyoruz. Öğretmenlerimizin ise bu norma tabi tutularak sık sık değişmesini istemiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber