Kekeme Memur 'faturada indirim yapılmadığı gerekçesiyle' Telekom'a dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta, konuşma özürlü olduğu için telefon görüşmelerinin uzun sürdüğünü ve faturalarının yüksek geldiğini belirterek, indirim talebiyle Türk Telekomünikasyon A.Ş. Pazarlama Dairesi'ne başvuran kişi, isteğinin geri çevrilmesi üzerine, kurum hakkında, ''ağır ihmal ve kusur'' iddiasıyla dava açtı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Hasan Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuşma özürlü olduğu için telefonla yaptığı görüşmelerin uzun sürdüğünü, bundan dolayı da faturalarının çok yüksek geldiğini söyledi. Faturalarında indirim yapılması için Mayıs ayında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Pazarlama Dairesi'ne dilekçe verdiğini belirten Başar, ''Dilekçeme Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan olumlu yanıt gelmesine rağmen, (yasalar müsait olmadığı) gerekçesiyle talebim kurum tarafından geri çevrildi'' dedi. Başar, kurum tarafından yeterince bilgilendirilmediğini, kişilik hakları ve Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'un ayıplı hizmet hükümlerini içeren ilgili maddesinin hiçe sayıldığını ileri sürdü.

1 Ocak 2000 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''4502 Sayılı Ulaştırma Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun''un ilgili fıkrasında, ''özürlü, yaşlı ve sosyal açıdan korunmaya muhtaçlar için ekonomik avantajlar ihtiva eden özel programlar sunulması'' ifadesine yer verildiğini belirten Başar, şöyle konuştu:
''Kanunun bu hükmü yok sayılmış, kişisel talebime yönelik açık hükümler hiçe sayılarak ağır ihmal ve kusur işlenmiştir. Yani kurum yöneticileri, yaptıkları işle ilgili kanun hükümlerinden habersiz, keyfi yetki kullanmışlardır. Şahsım bazında tüm kekeme sabit telefon abonelerinin makul, belgeli ve yasal indirim talepleri kurum
yöneticileri tarafından ağır ihmal gösterilerek hiçe sayılmasıyla kişilik haklarımız yıpratılmıştır. Bundan dolayı kurum hakkında, Zonguldak Tüketici Mahkemesi adına Zonguldak 2. Asliye Hukuk Hakimliği'nde dava açtım, ayrıca 50 bin YTL manevi tazminat talep edeceğim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber