Sivas Belediyesi, Bosna'da kültür merkezi yapacak

Sivas Belediyesi'nin Bosna Hersek'in Gradacac şehrinde yapılacak kültür merkezine vereceği destek için ön protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, törende yaptığı konuşmada ?Sivas Belediyesi ile Bosna Gradacac Belediyesi arasında daha önce bir meclis kararıyla sabitlenen, Gradacac'ta bir kültür merkezi yapımı işi ile ilgili Sivas Belediyesi Meclis kararı ile vereceğimiz desteğin bir ön protokolünü hazırladık." dedi. Yapılan protokolün Bosna'da yaşayan Gradacac halkına hayırlar getirmesini dileyen Ürgüp, ?Bizim de orada küçük de olsa bir nişanemiz olmuş olacak. Türk ve Boşnak milletleri adına bir iş birliğinin Bosna ile Türk devletleri arasındaki ilişkinin hepimiz adına hayırlı olacağını düşünüyorum.? ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'in Gradacac Belediye Başkanı Fadil İmsiroviç ise ?İlk önce sayın başkana teşekkür ediyorum. Gerçekten kendileri bize bu konularda nasıl bir lider olması gerektiğini gösterdi. Kendi şehrindeki işlerin iyiliğini gördük. Uluslararası projelerinizi de tebrik ediyorum. Çeçenistan'da Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ni açtınız, şimdi de Gradacac'a kültür merkezi konusunda yardımcı oluyorsunuz. Gradacac halkının Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e bu çalışmadan dolayı bir borcu oldu. Halkımız adına çok teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber