SSK'lılar için emsal karar

Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enver Külcü, 16 yaşındaki özürlü oğlu Ender Külcü'nün bez ihtiyaçlarını karşılamayan SSK hakkında açtığı davayı kazandı. SSK'nın temyiz ettiği karar Yargıtay'ca onanırsa emsal oluşturacak.

Külcü, bedensel ve zekâ özürlü, aynı zamanda epilepsi (sara) hastası olan oğlu Ender'in alt bezi ihtiyacını karşılamadığı gerekçesiyle SSK
aleyhine Çorum İş Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, 7 Haziran'da sonuçlanan gerekçeli kararı önceki gün posta yoluyla tebliğ etti. Karara göre SSK, Külcü ailesine bir yıllık bez parası ödemeye mahkûm edildi. Miktar daha sonra hesaplanacak. Anne Külcü, "Bez masrafı aylık 100 YTL'yi buluyordu. Asgari ücretle bunun ne kadarını ödeyebilirsiniz?" ddiye konuştu.

'Karar emsal olacak'
Külcü ailesinin avukatı Ercan Daşdan ise, SSK'nın temyize başvurması üzerine Yargıtay'a giden dosyadaki kararın onanmasını beklediklerini söyledi. Daşdan, "Emekli Sandığı mensupları, hastalarına bez yardımı alabiliyor. Sosyal güvenlik kuruluşları arasında farklılıklar olmamalı. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onarsa örnek bir karar olacak. Sakat çocuğu olanlar SSK'ya başvurursa bezlerini alacaklar. Böylece bir adaletsizlik giderilecek" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber