Başbakan Erdoğan, 2003 yılı içinde Ağustos ayı itibariyle, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na tam 215 ayrı konuda soruşturma talimatı verdi

Haber Giriş : 21 Eylül 2003 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, 2003 yılı içinde Ağustos ayı itibariyle, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na tam 215 ayrı konuda soruşturma talimatı verdi.

Bu soruşturmaların başında ise üst kurullarla ilgili usulsüzlükler geliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Ağustos ayı itibariyle Başbakanlık Teftiş Kurulu'na (BTK) 215 ayrı konuda soruşturma talimatı verdiği ortaya çıktı. Teftiş Kurulu'nun soruşturma kapsamına aldığı konuların başında ise üst kurullarla ilgili usulsüzlükler yer alıyor. Önceki hükümetler döneminde geri planda kalan BTK, AK Parti hükümeti döneminde tekrar işlerlik kazandı. Yeni Şafak'ın edindiği bilgiye göre, Ağustos itibariyle 2003 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan, BTK'ya tam 215 ayrı konuda soruşturma talimatı verdi. 2002 yılında ise Teftiş Kurulu'na yaklaşık 150 soruşturma onayı verilmişti.

Üst kurullar başı çekiyor

BTK'nın 2003 yılı içinde soruşturma açtığı kurumların başında üst kurullar geliyor. Kurulun koordinatörlüğünde oluşturulan komisyon tarafından, mali denetime tâbi tutulan üst kurullarla ilgili bir çok usulsüzlük tespit edilerek soruşturma açılması kararlaştırıldı. Soruşturma açılmasına ilişkin talepler, Başbakan Erdoğan'a sunuldu. Erdoğan da soruşturma içeren tüm talepleri onayladı. BTK, halen TMSF'nin, iştirak satışları, gayrimenkul satışları, batık alacaklarının tahsilatı gibi bir çok konuda soruşturmalarını sürdürüyor. Yine Demirbank'a el konulması da BTK tarafından soruşturulan konular arasında yer alıyor. Bunun yanında, Bakanlıklarla ilgili de bir çok soruşturma bulunuyor. Kurul soruşturmalar sonucunda, ilgili bürokratlar hakkında doğrudan suç duyurusunda bulunabiliyor.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber