Samsunlular dikkat! 7 yıl önce yapılan asansörlerin çoğu sorunlu çıktı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Asansör Kontrol Merkezi mühendislerince yapılan denetimlerde 2005 yılından önce yapılan asansörlerin büyük bir bölümünde sorun tespit ettiklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da faaliyet gösteren yetkili asansör montaj ve bakım-onarım firmaları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü PGD Denetçileri ve Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi kontrol mühendisleri ile sektör toplantısında bir araya geldi. MMO Samsun Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda devam etmekte olan asansör yıllık kontrollerinde karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri ele alındı. Sektör toplantısında ilgili kurum, site ve apartman yöneticilerinin etkili asansör montaj ve bakım-onarım firmaları konusunda bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar ile kontrollerde eşgüdümün sağlanması konuşuldu.

MMO Samsun Şube Asansör Koordinatörü Mak. Müh. Arif Serkan Can, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde asansör yıllık kontrolleri hakkında brifing vererek karşılaştıkları problemleri aktardı.

Asansör kontrolleriyle ilgili yapılan rapora ilişkin değerlendirmede bulunan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ?İlgili kurumlar ile protokol yapılmasından bu yana toplam 119 adet insan asansörünün yıllık kontrolü yapıldı. 2005 yılından önce montajı yapılmış asansörlerin büyük bölümü de sorunlu çıktı. Kontrollerle kullanımda olan asansörlerin sektör ve ilgili kurumlarla beraber standart ve yönetmeliklere uygun hale getirmeye çalışıyoruz.? dedi.

Samsun Asansör ve İşadamları Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Şensözlü ise geçen yılın mart ayında yapılan asansör sektör toplantısında alınan kararlar çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalar yürütmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti. Merdiven altı firmalar ile mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Şenözlü, ?Samsun'da yeni yapılacak ve kullanımda olan insan ve yük asansörlerinin can ve mal güvenliği açısından standart ve yönetmeliklere uygun hale getirilmesinde oluşturulan birliktelikle çaba göstereceğiz. Asansör Bakım İşletme Yönetmeliği gereği asansörlerin her yıl kontrol edilmesi zorunlu. Kurum, site ve apartman yöneticileri, asansörlerin yıllık kontrollerini yaptırmaları gerekiyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber