Gençler Ulu Çınarın İzinde

"Seyyah Ulu Çınarın İzinde" isimli proje kapsamında Bursa, İstanbul, Bolu, Ankara, Denizli, İzmir, Kocaeli, Muğla, Manisa ve Zonguldak illerinden gelen 560 genç Çanakkale'yi gezdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 dönemde toplam 5 binin üzerinde gencin Çanakkale'yi ziyaret etmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin dört bir tarafından Çanakkale'ye gelen 560 kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezinin de tanıtıldığı kısa bir bilgilendirme toplantısına katıldı. Projenin ikinci gününde tarihi Truva antik kenti, arkeoloji müzesi, Aynalı Çarşı gibi kültürel ve tarihi mekanlarını gezme imkanı bulan 560 genç aktivist ayrıca Namazgah tabyası, Nusret mayın gemisi, Yahya çavuş anıtı, 57 Alay şehitliği ve Gelibolu yarımadasındaki Çanakkale savaş alanları hakkında bilgi aldı.

Projenin son gününde gençlik liderleri eşliğinde geniş bir şehir ve sahil turu yapan gençler daha sonra Çanakkale'den ayrıldı.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, "Bakanlığımızın bu dev projesi kapsamında yurdumuzun dört bir yanından gelen

560 genci ilimizde misafir ederken, Çanakkale'nin değişik ilçe ve köylerinden seçtiğimiz 80 gencimizi de farklı kültürleri görüp tanıma ve bilgi sahibi olmaları için Bolu ve Ankara 'ya misafir olarak göndermenin büyük mutluluğu içerisindeyiz. Ülkemizin farklı yörelerinden gelen 560 gencimizi bu tarih ve kültür kokan topraklarda ağırlamak bizler için farklı bir onur ve gurur kaynağı olmuştur. Bundan tam 97 yıl önce bu topraklarda şehit düşmüş dedelerini ziyaret edip, bütün aziz şehitlerimize dualar ederek, minnet duygularını göstermelerine vesile olmak, biz Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü camiası olarak sevinç kaynağıdır. Gezilerimiz 2 Eylül tarihine kadar devam edecek, katılmak isteyen gençlerimizi Gençlik Merkezimize bekliyoruz. 9 dönem sonunda 5 binin üzerinde genç Çanakkale'yi ziyaret edecek. Gittikleri memleketlerinde şehrimizin bütün güzelliklerini yakın çevrelerine de aktaracaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber