Fehiye'de okul tartışmaları başladı

Fethiye'de Patlangıç İlköğretim Okulu birinci kademe öğrencilerinin Menteşeoğlu İlköğretim Okulu'na gönderileceği haberi üzerine veliler, okul bahçesinde alkışlı eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğunluğu bayan 30-35 kişilik gurup, "Biz Patlangıç Mahallesi'nde oturuyoruz. Bir başka mahalledeki okula çocuğumuzu götürmeyiz. Mevcut okuldaki sınıfın klimasından, bilgisayarına, tahtasından masa ve perdesine kadar her şeyini giderdik. Şimdide depreme dayanıklı olmayan boş durumdaki binaya çocuklarımızı yerleştirmek istiyorlar. Biz okulumuzu istiyoruz" dediler.

İmza kampanyası da başlatan veliler, "Bizim evlerimiz bu okula yakındır. Her gün karşıdan karşıya geçerek Menteşeoğlu İlköğretim Okulu'na kadar çocuk götüremeyiz" diye konuştular.

Eylemi, kararın durdurulmasına kadar sürdüreceklerini söyleyen velilerden Soner Kömürcü, Arzu Gökçe, Nursel Girgin, Nilüfer Aydemir ve Emine Çetin, "Bu okuldaki sınıfı en iyi şekilde donattık. Tüm eksiklerini giderdik. Şimdi çocuklarımız bir başka okula gönderiliyor. Orası da bizlere donattırılacak. Geçen yıl eğitim-öğretim yaptırılmayan, depreme dayanıksız binaya çocuklarımız yerleştirilmek isteniyor. Biz bir başka mahallenin okuluna çocuk götürmek istemiyoruz" dediler.

Fethiye'nin Patlangıç Mahallesi'nde yaşayan ve çocuklarını Patlangıç İlköğretim Okulu'na gönderen veliler, 2012-2013 eğitim öğretim yılında kendi okullarının ortaokula dönüştürülmesi nedeniyle öğrencilerinin Menteşeoğlu İlköğretim Okulu'na gönderilmesine tepkilerini sürdürüyorlar.

200'e yakın imza toplayan veliler, kendi aralarında bir grup oluşturup, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin'i ziyaret ederek, "Kendi okulumuzu istiyoruz" dediler.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ile yapılan görüşmenin ardından ümitsiz şekilde ayrılan veliler adına konuşan Kadriye Demirci, "Okulumuzu kesinlikle kaybettik. Sadece sınıflarımızdaki eşyalarımızı eski okula götürebileceğiz. Onları kurtarabildik" derken, diğer veliler ise "Bakanlığa kadar gideceğiz. Okul müdürünün oyununa geldik. Biz çocuklarımızı kendi okulumuza götürmek istiyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber