Antalya'daki 800 köyün içme suyu güneş enerjisiyle klorlanacak

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ildeki 800 içme suyu biriminden 600'ünün yıl sonuna kadar güneş enerjisiyle klorlanır hale getirileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Altıparmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, İl Emniyet Müdürü Eli Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Antalya'nın Kaş ilçesi ile köylerini ziyaret etti. Kalkan beldesine bağlı Üzümlü'de köylülerle bir araya gelen Vali Altıparmak, bölgenin sorunlarını dinledi. Antalya'ya geldiğinde ilk talimatlarından birinin, kaynakların su ihtiyacının giderilmesine yönlendirilmesi ve ilde susuz köy kalmaması olduğunu belirten Altıparmak, ?O dönemdeki susuz köylerden biri de bin 400 nüfuslu Üzümlü idi. Aslında buraya ?içme suyunuz hayırlı olsun' demeye geldim.? dedi.

Temiz suyun önemine değinen Vali Altıparmak, Antalya'daki 800 içme suyu biriminden 600 tanesini yıl sonuna kadar güneş enerjisiyle klorlanır duruma getireceklerini söyledi. Bölgede suyu olmayan yer kalmadığını ifade eden Vali Altıparmak, ?Suyu zayıf olan yerler var takip ediyoruz, biliyoruz. İhtiyaç duyulan birkaç göleti de peyderpey yapacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber