YÖK yasa taslağında yer alan; bilimsel özgürlük, akademik özerklik, akademik liyakat, akademik etik, demokratik katılım, hesap verebilirlik ve saydamlık ilkelerinde mutabakat sağlandı

Haber Giriş : 22 Eylül 2003 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK yasa taslağında yer alan; bilimsel özgürlük, akademik özerklik, akademik liyakat, akademik etik, demokratik katılım, hesap verebilirlik ve saydamlık ilkelerinde mutabakat sağlandı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü'ndeki toplantı; Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış'ın, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası"na destek veren Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımlarının sahaya kampanya dövizleriyle çıkmasını izlemek amacıyla verdikleri aranın ardından, saat 17.00 sıralarında yeniden başladı.

Bakan Çelik ile YTÜ Rektörü Prof. Dr. Alkış'ın yanı sıra 9 üniversitenin rektörü ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, saat 20.15'te sona erdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Üniversitelerarası Kurul'un oluşturduğu Alt Komite toplantısında, "Stratejik planlama, bilimsel özerklik, idari ve mali özerklik, Ar-Ge ve teknolojik gelişme bölgelerinin yeni yasa ile uyumunun sağlanması, performansa dayalı iç ve dış denetim, mesleki eğitimin özendirilmesi, rekabet ve kalite konularında mutabakata varıldığı" bildirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Yükseköğretim Sisteminin temel ilkeleri bazında genel görüşme yapılmış ve; bilimsel özgürlük, akademik özerklik, akademik liyakat, akademik etik, demokratik katılım, hesap verebilirlik ve saydamlık ilkelerinin yasanın özünü oluşturması konusunda ortak bir görüş belirmiştir" denildi.

Çalışmaların devam edeceği ifade edilen açıklamada, bir sonraki toplantı tarihinin ise ileride belirleneceği kaydedildi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber