Sakat numarası yapan dilenci, zabıtanın sağlık testini geçemedi

Beyoğlu'nda, sakat numarası yaparak vatandaşlardan para toplayan dilencilere zabıta operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ve Taksim'de sakat numarası yaparak vatandaşlardan para toplayan dilencilere Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Kalabalığın arasına karışan dilencileri ekipler tek tek topladı. Dilenciler arasında özellikle kolu bacağı yaralı numarası yapanlar dikkat çekti.

Cihan kamerasına takılan görüntülerde bir dilenci sakat kolunu göstererek vatandaşlardan para istiyor. Daha sonra bir başka dilenci trafikte bekleyen araçların arasına girerek aynı numara ile para istiyor. Kimileri dilencilere iyi niyeti ile para veriyor; kimileri ise dilencilere kulak asmadan yoluna devam ediyor. Kolunda sakatlık varmış gibi numara yapan dilencilerden birini zabıta aracına bindiren ekipler, zabıta müdürlüğüne getirdi. Bu sırada dilencinin kolunda sakatlık olup olmadığı test edildi. Zabıtalar şahsın kolunu aşağı yukarı oynatarak dilencinin numara yaptığını kanıtladı. Dilencinin üzerinde yapılan aramalarda kağıt mendil, sigara ve çok miktarda bozuk para ele geçirildi.

DİLENCİLER ARASINDA KUCAĞINDA BEBEK NUMARASI YAPAN KADIN DA VARDI

Dilenciler arasında kameralara takılan bir kadın dilenci daha önce de kucağında bebek varmış numarası yapmıştı. Yine Cihan kamerası tarafından kaydedilen o görüntülerde dilencinin kucağında bebek değil bez parçalarının bulunduğu tespit edilmişti. Geçtiğimiz akşam kaydedilen görüntülerde de aynı dilencinin yanında bulunan erkek şahısın boynunda ?iki gözüm görmüyor' yazıyor.

Zabıtalar her iki dilenciyi de araca alarak zabıta merkezine götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber