Hadrianapolis'te ihale iptali

Karadeniz Bölgesi'nin "Zeugma"sı olarak adlandırılan Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianapolis Antik Kenti'nde daha önce yapılan çatı ve seyir terası yapım işi ihalesinin iptal edildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik kette bulunan Kilise B ahşap konstrüksiyon çatı ve seyir terası yapım işini alan müteahhidin sözleşmesinin fesh edildiğini söyledi.

Kilise B ahşap konstrüksiyon çatı ve seyir terası yapım işini daha önce 343 bin liraya ihale ettiklerini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Ancak yüklenici arasında imzalanan sözleşmenin eki olan teknik şartnamenin 1. maddesinde 'Avan projesi verilmiş yapının uygulama projesi ve statik hesaplamaları yüklenici tarafından yapılacaktır' ibaresi gereğince, yüklenici tarafından yapılan uygulama projesi idaremize teslim edilmiştir. İdaremize teslim edilen uygulama projesi Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü'nce uygun bulunmamıştır. Yüklenici firmanın kurul tarafından onaylanan projeler üzerinde yaptığı inceleme ve hesaplamalar sonucunda imalatlarda çok büyük artışın meydana geldiğini tespit etmiştir."

İdareleri tarafından yapılan inceleme ve tetkik sonucunda, iş artışının mukayeseli keşifte belirtildiği üzere yüzde 115 olduğunun görüldüğünü belirten Uzun, şöyle devam etti:

"Kamu ihale sözleşmeleri kanunu gereği anahtar teslimi götürü bedel ihale edilen yapım işlerinde sözleşme bedelinin yüzde 10'una kadar oran dahilinde aynı yükleniciye işin yaptırılabileceği belirtildiğinden yüklenici firma ile idaremiz arasında yapılan anahtar teslimi götürü bedel sözleşme kapsamında bu işin yaptırılamayacağı anlaşılmıştır. Yükleniciye sözleşme kapsamında teslim edilen projeler üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda, Koruma Kurulunca onaylanan uygulama projeleri doğrultusunda meydana gelen iş artışının yükleniciden kaynaklanan bir kusurdan ileri gelmemiş olması ve bu durumun taahhüdün yerine getirilmesine engel teşkil ettiğinden dolayı sözleşmenin feshi ile ilgili olarak Kamu İhale Kurumu Başkanlığı'na yazı yazılmıştır."

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber