En sert kışların yaşandığı Sivas'a ısı yalıtım fabrikası açıldı

Türkiye'nin en soğuk kışlarının yaşandığı illerden biri olan Sivas'ta Seripol ısı ve ses yalıtım fabrikası törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın açılışını Vali Ali Kolat yaptı. Kolat, "Sivas'ta en çok elzem olan yalıtım gibi bir sektörde yatırım yapmış olmanız Sivas açısından son derece önemli." dedi.

Fabrika sahibi Turan Özdemir açılış öncesi yaptığı konuşmada, Sivas'a yeni bir yatırım yapmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, ?Firmamız 1993 yılında seri cam üretimi yaparak başladı. 2005 yılında cam mozaik imalatına geçtik. Şimdi de ısı yalıtım malzemesi EPS üretimine başladık. Yıllık 120 bin m3 üretim yapabilecek büyük bir tesis kurduk. Kaliteli bir malzeme üretiyoruz.? şeklinde konuştu.

?TÜRKİYE'DE 3 FİRMADAN BİRİYİZ?

Yalıtım konusunda Sivas ve çevre illerin talebini karşılamak amacında olduklarını kaydeden Özdemir, "Cam mozaikte ihracat düşünüyoruz. Bu alanda üretim yapan Türkiye'de 3 firmadan biriyiz. Bu kaliteyi Avrupa'ya sunmak hedefindeyiz. İleriki dönemlerde ürettiğimiz yalıtım malzemelerini de ihraç etmeyi planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Vali Ali Kolat ise "Böyle güzel bir müesseseyi kurduğunuz için teşekkür ediyorum. Yalıtım gibi bir konuda, Sivas'ta en çok elzem olan bir sektörde yatırım yapmış olmanız Sivas açısından son derece iyi. 20 civarında işçi istihdam edilmesi de önemli. İnşallah memnun kalırsınız. İşinizi daha da genişletirsiniz, büyütürsünüz.? temennisinde bulundu.

Müftü Yusuf Şahin'in duasının ardından Özdemir, Vali Kolat ve beraberindekilere fabrikayı gezdirerek üretim ile ilgili bilgiler verdi. Kolat, burada yalıtım malzemesi üretimini bizzat test etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterecek fabrika yıllık 120 bin m3 üretim kapasitesine sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber