Ergene Nehri için Uzunköprü'den Ankara'ya yürüyorlar

10 Haziran günü Uzunköprü'den yola çıkan ve Ergene Nehri'nin kirliliğine dikkati çekebilmek maksadıyla Ankara'ya yürüyen 4 kişi Çorlu'ya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi önünde bir basın açıklaması yapan gruba Çorlu'dan da yaklaşık 10 kişi destek verdi. Açıklamanın ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen grup, kimlik tespiti yapmak isteyen polislere kimlik vermeyerek ?hadi bizi gözaltına alın' dediler.

Çorlu`da Sağlık Mahallesi mevkiinde yer alan Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi önünde grup adına basın açıklaması okuyan Murat Ulusoy Trakya Halk komitesi olarak 10 Haziran Pazar günü Uzunköprü'den yola çıktıklarını söyledi. Ulusoy, ?Ergene Havzasındaki kirliliğe ve talana karşı 7 aydır devam ettirdiğimiz 'Ergene Trakya'dır Emperyalizmin çöplüğü olmayacaktır' kampanyası çerçevesinde adım adım ve köy köy dolaşarak Ankara'ya yürüyoruz.29 Nisan 2012 tarihinden itibaren başlattığımız imza çalışması dolayısıyla Ergene köylülerinden imzalar topladık. Bölgede yaşanan kirlilik ve talan artık son noktasına ulaşmış ve insan hayatını doğrudan tehdit etmektedir. Ergene Havzasında kansere yakalanma oranı Türkiye ortalamasının 20 katı kadardır. Artık her evde kanserden ölen en az 1 kişi vardır. Ayrıca kirlilik nedeniyle köylüler çok zor durumdadır. Ergene kıyılarında eskiden yılda iki ürün alınan topraklar artık tek ürün bile üretemez durumdadır. Yer altı suları kirlenmektedir. Pervasızca kullanılan bu kaynaklar böyle devam ederse elimizden yitip gidecektir? dedi.

Bu koşullarda yaşamayı bize reva görenler ise çoğu uluslar arası ve yurt dışı menşeli emperyalist kuruluşlar ve onların talanına göz yuman iktidarlar ve yöneticilerdir diyen Ulusoy, ?Yaşam hakkı insan olmanın ne temel hakkıdır. Bunu her koşulda savunmak da bizim ne meşru hakkımızdır. Bu mücadele için bir araya gelmek ve örgütlenmek zorundayız. Emperyalist saldırı ve sömürü politikalarına ancak böyle karşı durabiliriz. Bizler çoğunluğun sesiyiz. Gücümüzü ise birliğimizden ve haklılığımızdan alırız. Ergene sorunu halkın sorunudur. Halkın sorununu da ancak halk çözer. 10 Haziran bugüne 37 köy, 4 belde ve 4 ilçe dolaştık. 13 bin civarında imza topladık. Şimdi bu imzalarımızla birlikte Ankara`ya meclise kadar yürüyeceğiz. Güzergahımız üzerinde İstanbul'a vardığımızda 6 Temmuz Cuma akşamı İstiklal Caddesi`nde bir yürüyüş yapacağız? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çorlu şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen grubu polis ekipleri durdurmak ve kimlik tespit yapmak istedi. Polisin bu çağrısına olumsuz yanıt veren çevreciler, polise ?hadi bizi gözaltına alın' karşılığını vererek yürüyüşe geçtiler. Deri Organize Sanayi Bölgesi önünden Çorlu Belediye binası önüne kadar yürüyen grup burada da basın açıklamasını tekrar etti. Grup içerisinde yer alan bazı kişiler bu esnada görüntü alan polis kameralarına da müdahalede bulunmaya çalıştı. Elleri ile kameraları kapatmaya çalışan grubun bazı destekçileri sebebi anlaşılamayan bir şekilde görev yapan basın mensuplarına da bilgi verilmemesini istediler.

Muhsin Engür, Murat Ulusoy, Bülent Uluada ve Muhammet Akyıldız`dan oluşan 4 kişilik grup Çorlu`nun ardından Çerkezköy ve Silivri üzerinden İstanbul`a geçecek. Grubun yürüyüşü Ankara`da Meclis binası önünde sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber