'Kınalı eller sanat yoğuruyor' projesi

Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi tarafından "Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor" projesi kapsamında düzenlenen kursa katılan 40 kadın, sertifikalarını aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 01:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Parkı'nda düzenlenen sertifika törenine, Vali Hasan İpek ile eşi Gülten İpek, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Bayburt Belediye Başkan Vekili Selahattin Karaman, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, kurum amirleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali İpek, kentin gelecekteki en önemli gelirinin turizm olacağına işaret ederek, yaptıkları çalışmalar ile bunun altyapısını oluşturmaya gayret ettiklerini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı'nın finanse edilen proje ile kursiyer kadınların artık gelirleri olacağını vurgulayan Vali İpek, "Bu proje Aydıntepe'de gerçekten yerini buldu ve gerçekten bir anlam ifade etti. İnsanlarIN uzun vadede devam ettireceği bir proje haline geldi" dedi.

Kurs süresince katılımcılara çinicilik eğitimi verildiğini anlatan Aydıntepe Belediye Başkanı Eraslan ise, "Kütahya'nın standartlarına ulaştık ve oradaki kaliteyi elde etmeye başladık. Çinicilik burada çok beğeni kazandı. Aydıntepe'de çiniciliğin devamını amaçlıyoruz. Burada hem insanlar çalışsın hem de bir sektör oluşsun ki ilçe kalkınsın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 7 ay süreyle eğitim alan 40 kadına sertifikaları verildi.

Program, kursiyerlerin yaptığı çini ürünlerinden oluşan serginin açılmasıyla sona erdi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz

Yayıncı: Asena Akçay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber