1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

TCG Gaziantep Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Albay Hamdi Demiralay ve Antalya Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Deniz Albay İsmail Şirin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Antalya Limanı'nda demirleyen TCG Gaziantep Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Albay Hamdi Demiralay ve Antalya Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kıdemli Albay İsmail Şirin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Akaydın, Türk tarihinde Kabotaj Bayramı'nın önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılında ilan ettiği Kabotaj Bayramı'nın Kurtuluş Savaşı'nın denizlerdeki zaferi olduğunu hatırlatan Akaydın, "Kabotaj Bayramı, Atatürk'ün Türk milletine en büyük armağanlarından birisidir" dedi.

Ziyarette Demiralay ve Şirin, Başkan Mustafa Akaydın'a Türk Deniz Kuvvetleri'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Komutanları Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlayan Başkan Akaydın da konuklarına günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler sundu.

Yayıncı: Güç Gönel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber