Sivas'ın ünlü 'doktor balıklar'ı başkentte

SİVAS'ın Kangal İlçesi'nin Kavak Köyü'ndeki termal sularda ve derelerde yetişen, başta sedef olmak üzere bir çok cilt hastalığına iyi geldiğine inanılan 'Garra fura' cinsi doktor balıklar, şimdi başkentte sağlık ve estetik sektöründe hizmet vermeye başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya İlçesi'nde açılan Balıklı Terapi Merkezi, vatandaşların ilgi odağı oldu. Çocukları ile birlikte gelen aileler, balıkların tatlı dokunuşları ile rahatlamaya çalışırken, ayak ve ellerine terapi yaptırıyor.

Emekli öğretmen Çiğdem Çatalpınar tarafından Çankaya'nın Birlik Mahallesi'nde açılan Balıkkür Merkezi, sağlık için gelen insanların yoğun ilgisini çekiyor. Çatalpınar, ayak ve ellerde kuruyan ölü derilerin balıkların tatlı dokunuşları ile temizlenip, canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunduğunu belirtti. Çatalpınar, "Protein açlığı çeken balıklar, Dithranol enzimi salgılayarak yumuşatılan derileri toplayarıp, yerine canlı ve pürüzsüz bir deri çıkmasını sağlıyorlar. Ayaktaki Akupuntur noktalarına titreşimli dokunuşlarla da vücudun kan dolaşımını hızlandırarak zindelik sağlıyorlar. Günümüzde sağlık sektöründe ilgi çeken bir trend olarak tamamen hiyjenik bir ortamda uygulanan manikür ve pedikür, doktor balıklar sayesinde yapılmaktadır" dedi.

Yaklaşık 70 litrelik su kabinlerinde yapılan ve saatte 20 kez devir daim olan suyun UV ışığında sterlize olduğunu belirten Çatalpınar, "Tedavi sırasında sağlık kurallarına çok dikkat edildiği ve gerekli kuralların sağlandığı için hastalık bulaşma riski sıfıra yakındır. Sular, makinalar tarafından sürekli devirdaim sağlanarak temiz kalmaktadır.

Ankara'da bir ilk olarak gerçekleştirmeye başladık ve yabancı uyruklu insanların ilgi odağı olduk. Randevu sistemli olarak müşterilerimizi kabul ediyoruz. Bir müşterimizin seansı tamamladıktan sonra, balıkkür makinelerimiz hazırlıklarını tamamladıktan sonra 15 dakika sonra tekrar sisteme giriyor. Yarım saatlik terapi hizmeti olarak da 35 TL gibi ücret alıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber