Vatandaş, yeni ekmek yönetmeliğinden memnun

1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği' fırıncıları ve halkı memnun etti. Fırıncılar, yeni uygulama sayesinde ekmeğin daha sağlıklı olacağını, bunun halkın hoşuna gideceğini ifade ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni ekmek yönetmeliğine göre ekmeklerdeki yüzde 1.8'lik tuz oranı yüzde 1,5'a indi, 300 gramlık ekmeklerin yerini ise 250 gramlık ve kepekli ekmekler aldı. Yeni Beyaz ekmekler bundan sonra kasap, manav gibi yerlerde satılamayacak. Ekmek satmak isteyen market ya da fırınlar ise tam buğday, çavdar, yulaf ve tam tahıllı ekmek çeşitlerini de bulundurmak zorunda kalacak.

Fırıncılar ve halk, yeni ekmek yönetmeliğinden memnun. Fırın sahibi Mehmet Beşir Öztürkcan, bundan sonra fırınlarda 'tip550' un yerine 'tip600' adı verilen yeni unları kullanacaklarını söyledi. Hijyene fırıncılar olarak bundan sonra daha dikkat edeceklerini belirten Öztürkcan, tüm fırıncıların bir gün için fırıncılar odasında hijyen dersi alacağını ifade etti.

Yeni uygulamanın halkın hoşuna gideceğini belirten Öztürkcan, ?Ekmek daha sağlıklı olacak. Pazarda, manavda ekmek satılıyordu. Vatandaşlar bundan sonra ekmeklerini fırından ilk elden alıp, ekmeğini evinde sağlıklı bir şekilde tüketecek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber