TBMM Dilekçe Komisyonu'na dilekçe yağdı. Yalnızca yaz döneminde komisyona 2 bin dolayında dilekçe ulaşırken, komisyona gelen dilekçe sayısında da rekor kırıldı.

Haber Giriş : 22 Eylül 2003 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Dilekçe Komisyonu'na dilekçe yağdı. Yalnızca yaz döneminde komisyona 2 bin dolayında dilekçe ulaşırken, komisyona gelen dilekçe sayısında da rekor kırıldı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman başkanlığındaki TBMM Dilekçe Komisyonu yaz boyunca gelen dilekçeleri de kabul ederek, karara bağladı.
Komisyona şu ana kadar toplam 3 bin 425 dilekçe ulaştı. Komisyona 20. Dönemde 2 bin 313, 21. Dönemde de 3 bin 187 dilekçe gelmişti.
Gelen, karara bağlanan, reddedilen ya da görüşülmekte olan dilekçe sayılarına ilişkin istatistiki bilgileri de internet adresinde her gün güncelleyen TBMM Dilekçe Komisyonu, bu dönem şu ana kadar toplam 2 bin 184 dilekçeyi karara bağladı.
Bu istatistiki bilgilere göre, halen bakanlıklarda cevap bekleyen dilekçe sayısı 693, komisyonda görüşülmekte olan dilekçe sayısı 978, mevzuata uygun olmadığı için işlemden kaldırılan dilekçe sayısı ise 313.
Komisyona gelen dilekçeler arasında en çok gazilerin ücretleri arasındaki farklılığın giderilmesine yönelik talepler ile kamulaştırma bedellerinin ödenmemesine ilişkin şikayetler yer alıyor. Anne ve babasına kötü davranan çocukların cezalandırılmasına ilişkin yasa çıkarılmasını isteyenler ile kaçırılan kızının bulunmasını isteyenler de komisyona dilekçe gönderiyor.

KAYBOLAN KOYUNLAR
Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç köyü Sualtı mezrasında yaşan bir vatandaş da 1994 yılında kaybolan koyunlarının bulunması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na dilekçe gönderdi. Bışar Keser adlı yurttaş, 1994 yılında 3 bin 850 koyununun teröristler tarafından kaçırıldığını iddia ederek ya koyunlarının bulunmasını ya da mağduriyetinin giderilmesini istedi. Komisyon, İçişleri Bakanlığı'ndan aldığı cevap doğrultusunda dilekçeyi karara bağladı. Komisyon kararında şöyle denildi:
?İçişleri Bakanlığınca komisyonumuza gönderilen cevabi yazıda: Dilekçe konusunun Van Valiliği'nce incelendiği, mağdur olan vatandaşların zararlarının tazmini için gerekli çalışmanın başlatıldığı, soruşturma tamamlandığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Genel Sekreterliği'nden ödenek talebinde bulunacağı bildirildi. Komisyonumuzca dilekçe hakkında yapılacak başka bir işlem bulunmadığına karar verildi.?

RUSYA'YA GİDEN VATANDAŞLAR
Dilekçe Komisyonu'nun takibi ve İçişleri Bakanlığı'nın çalışması ile Rusya'ya gittikten sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan iki yurttaşın izi de bulundu. Alınan bilgiye göre, Hüseyin Taş adlı bir vatandaş oğlu Ercan Taş'ın Rusya'ya gitmesinden sonra bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirterek, komisyondan yardım istedi. İlaveddin Yıldırım adlı bir başka kişi de aynı şekilde Rusya'ya giden kardeşi Yılmaz Yıldırım ile ilgili bilgi almak istediklerini bildirdi. Komisyon durumu İçişleri Bakanlığı'na iletti. Yapılan takip sonunda her iki kişinin de Rusya Federasyonu Federal Soruşturma Bürosu St.Petersburg Soruşturma Hapishanesi'nde bulunduğu ve yakın bir tarihte bırakılacağı bilgisi alındı ve durum ailelerine bildirildi.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber