OMÜ Rektörlüğünden öğretim üyesine 20 milyar TL'lik tazminat davası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 01:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü, Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan hakkında 20 milyar TL'lik tazminat davası açtı. Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 19 Mayıs 2005'te Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde araştırma görevlileri ve öğretim üyelerine yönelik yapıldığı iddia edilen kıyım ve zulümleri dile getiren ve bu uygulamaları eleştiren bir açıklama yapmıştı.

Dava ile ilgili OMÜ Rektörlüğü'nün iddialarının kabul edilemeyeceğini belirten Hanefi Bostan, "İşimiz kurumlara hakaret etmek değil, hakları gasp edilen üyelerimizin hakkını aramak, haksızlığın ve hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için mücadele etmektir" dedi. Kendisinin de öğretim üyesi olduğunu hatırlatan Hanefi Bostan, "üniversitelerin birilerinin çiftliği olsun diye çalışmadıklarını, aksine demokratik, saygın ve bilimde dünya üniversiteleri ile yarışacak kurumlar haline gelmesi için uğraştıklarını" bildirdi.

Bostan açıklamasının sonunda hiç kimsenin Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki insan haklarına yönelik ihlali görmemezlikten gelemeyeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber