Rektörün evindeki 3 yıllık heykele ?tarihi eser' diye el koymuşlar

Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın, yurt dışındayken basılan lojmanından götürülen ?tarihi eserler' arasında, 3 yıl önce yapılan bir heykelin de bulunduğunu söyledi. Aşkın, ?Amaçları bizi rencide etmek. İş bitince yasal haklarımı kullanacağım' dedi.

VAN Emniyet Müdürlüğü tarafından konutu, makamı ve çalışma odaları gece yarısı 15 polisin 13 saatlik operasyonuyla didik didik edilen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, dün Van'a döndü.

KINIYORUM

Bakü'den önceki gün İstanbul'a, ordan da dün sabah Van'a gelen Rektör Prof. Dr. Aşkın, çatıdan bodrumuna kadar aranan konutuna girdi. Savcılığa yapılan ihbarı son derece çirkin bulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Aşkın, ?Bizi rencide etmeye, küçük düşürmeye yöneliktir. Bunu yapanları kınıyorum. Bu iş sonuçlandığında da ben yasal haklarımı kullanacağım' dedi. Götürülen eserlerin hepsinin tarihi eser olmadığını belirten Aşkın, şöyle devam etti:

KAÇAK YOK

?Kaçak tarihi eser bulundurmam söz konusu olamaz. Tarihi eser olarak götürülen dedeme ait İstiklal Madalyası ve kayınpederime ait Atatürk'ün de katıldığı son Ege Manevrası Madalyası var. Ayrıca kayınpederimin Balkan Olimpiyatları'nda eskrim dalında aldığı madalya da var. Takı malzemeleri ve 3 yıl önce yapılan, heykeltıraş Ercan Yılmaz'a ait heykel var. Bunların da tarihi eser diye götürüldüğünü biliyorum.'

Telefondan öğrendim

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Yüzüncü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evine baskın yapıldığını telefonla öğrendiğini söyledi. Aşkın'ın evinin aranmasıyla doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirten Çelik, yazılı açıklamasında şöyle devam etti: ?Yapılan bir ihaleyle ilgili olarak konunun mahkemeye intikal etmesi üzerine Van Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Van Polisi tarafından Rektör'ün evinde arama yapıldığını, olayı duymam üzerine aradığım Van Valisi ve Van Emniyet Müdürü'nden öğrendim.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber