Aytaç Durak: Hesabını veremeyeceğim kayıt bulunamadı

İçişleri Bakanlığı'nca görevden el çektirilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hakkındaki iddiaları inceleyen 78 müfettişin hiç bir şey bulamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 aydan bu yana görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Durak, ?Soyadı Durak olan yakınlarımın, benim ve eşimin yurt içi ve yurt dışı dahil tüm banka hesapları, tapu kayıtları gayrimenkulleri incelendi. Hesabını veremeyeceğim bir kayıt bulunamadı." dedi.

Durak, kendine ait inşaat firmasının ofisinde düzenlediği basın toplantısında müfettişlerin 25-30 yıl öncesine giderek inceleme yaptıklarını kaydetti. Gözaltına alındığı gün yaşadıklarını ise unutamadığını aktaran Durak, "Evime 40 polis geldi. Antreye 17 polis girdi. Odalara daldı, ruhsatlı 2-3 mermi buldular. Sayın Başbakanın, 'Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz' ve 'Delilleri sabit olmadan belediye başkanlarını töhmet altında bırakmanın haksızlık olduğu' diye açıklamaları var. Sayın Cumhurbaşkanı da yargıda sorun olduğunu söylüyor. Sayın başbakan ve cumhurbaşkanı benimle ilgili bilgilere sahip olsalardı acaba ne derlerdi?" diye sordu. Durak, kendisiyle ilgili bir kaç dayanaksız dava açıldığını, halkın 5 defa seçerek ortaya koyduğu demokratik iradesinin yok edildiğini ileri sürdü.

ALDIRMAZ KALDIRIMLA UĞRAŞSIN

Durak, göreve yeniden başlaması halinde müze ve dörtyol kavşağı arası D-400 karayolunun bin metre uzunluğundaki açık tüp geçidin üzerini kapatacağını söyledi. Durak, başkan vekili Zihni Aldırmaz'ın, "Üstü kapatılamaz" açıklamasını eleştirirken, "Onun bilgisi ciddi mühendislik işlerine yetmez, kaldırımla uğraşmaya devam etsin." dedi. Durak, 'Açık tüp geçit' konusunu manşete taşıyan ulusal bir gazetenin yerel ekini gösterdi. Başkanvekili Aldırmaz'ın burayla ilgili yaptığı açıklamada dile getirdiği üzerinin kapatılamayacağı yönündeki açıklamayı eleştiren Durak, "Adana'ya söz veriyorum. Görevi devraldığım zaman 4 ay içinde üzerini kapatacağım. O tüp geçidin üstünde Ankara'daki Sakarya Caddesi'ndeki gibi yeşil alanlarda çay içilecek. Orasını yeşil alana çevireceğim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber