Tiryakilere sigaranın zararlarını anlattı

Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülin Ekmen Yıldırım, Polatlı'daki tiryakilere 'sigarayı bırakma eğitimi' verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Yıldırım, sigaranın tarihi hakkında bilgiler vererek, insan sağlığına verdiği zararları anlattı.

13 Eylül Kütür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, Tütün ve Uyuşturucu Maddeler Şube Müdürü Mümtaz Yavuz, Halk Sağlığı Müdürü Doğan Akdoğan, Sağlık Grup Başkanı Serdar Gevrekçi, Polatlı Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Seminere katılan sigara tiryakilerin karbonmonoksit değerleri ölçüldü. Dr. Gülin Erkmen Yıldırım, karbonmonoksit değerlerinin ne anlama geldiğini anlattı. Sigarının tanımını, ?Tütün içeren bağımlılık yapan zehirli karışım' olarak tanımlayan Uzman Dr. Gülin Erkmen Yıldırım, hastalığın tanımını, bedensel, psikolojik, sosyolojik iyilik dışı hal olarak niteledi.

Sigaranın içerisinde yer alan maddeleri anlatan Dr. Yıldırım, lösemiler, kanserler, kısırlıklar, iktidarsızlıklar gibi rahatsızlıklara yol açtığını, sigarayı sadece ağzına götürüp içmek olmadığını pasif kullanıma maruz kalanlarının da aynı şey olduğunu ifade etti.

Sigarının zararlarının en tehlikesinin Nikotin, karbon monoksit, katran olduğunu belirten Dr. Yıldırım şöyle konuştu: "Bütün hayıtımızı zehir eden bir madde çünkü erken bunamanın nedeni. İnsanlar hiç oksijensiz yaşar mı? Beyin oksijensiz düşünür mü? Düşünemeyen beyin bir şey üretebilir mi? Karbomonoksit kanda oksijenin yerini alır. Beyine oksijen yerine karbonmonoksit gider. Haliyle beyin düşünemez. Bakın Pasif içicilik yada aktif içicilik arasında bir fark yok."

Polatlı Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz ise halkın sağlığı ile ilgili her türlü konuda Polatlıları Ankara'da tetkik ve tedavi ettirdiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber