Rektörün çelik kasası savcılıkta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Rektör Yücel Aşkın'ın fakülteden alınan çelik kasasının anahtarı ile şifresi, hukuk müşaviri ve rektör yardımcısı tarafından Adliye'ye getirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla evi ve güzel sanatlar fakültesindeki odası aranan Yüzüncü Yıl Üniversitesi(YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Rektör Yücel Aşkın'ın fakülteden alınan çelik kasasının anahtarı ile şifresi, hukuk müşaviri ve rektör yardımcısı tarafından Adliye'ye getirildi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla YYÜ yerleşkesindeki konutu ile lojmanlardaki evi ve güzel sanatlar fakültesindeki odası aranan rektör Aşkın, fakültedeki çelik kasanın anahtarı ve şifresini bugün adliyeye gönderdi.

Van Adliyesi'ne gelen YYÜ Hukuk Müşaviri Okyar Soydan ile YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Doğu'nun, 15 Temmuz tarihinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan aramada Prof. Dr. Aşkın'ın, güzel sanatlar fakültesindeki
odasından alınan çelik kasanın anahtarını ve şifresini savcılığa bildirecekleri öğrenildi.

Öte yandan, Rektör Yücel Aşkın ile yardımcılarının görevden alındığı yönündeki iddiaların rektörlükten yapılan açıklamada, asılsız olduğu, herkesin görevinin başında olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber