Rektörün çelik kasasının anahtarı ile şifresi adliyeye getirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evinde ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki odasında yapılan aramalarda ele geçirilen çelik kasanın anahtarı ile şifresi, hukuk müşaviri ve rektör yardımcısı tarafından, Van Adliyesi'ne getirildi.

Öğleden sonra Adliye Sarayı'na gelen YYÜ Hukuk Müşaviri Okyar Soydan ile YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, 15 Temmuz 2005 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Prof. Dr. Aşkın'ın, Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki odasından alınan çelik kasanın anahtarını ve şifresini savcılığa bildirecekleri belirtildi. Adliye binasına gelen Soydan ve Prof. Dr. Doğu, basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Yaklaşık 2 saat adliye binasında kalan Soydan ve Prof. Dr. Doğu, çıkışta da basın mensuplarının sorularını yine cevapsız bıraktı.

Öte yandan, Rektör Yücel Aşkın ile yardımcılarının görevden alındığı yönündeki iddialara karşın rektörlükten yapılan açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğu, herkesin görevinin başında olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber