Löher'den Avusturya'ya 500 bin euroluk yürüyen merdiven ihracatı

Löher Asansör Sanayi, İzmir Serbest Bölgesi Menemen Koyundere'deki fabrikasında 20 milyon TL'lik yatırımla kurduğu tesisinde ürettiği yürüyen merdivenleri Avusturya'ya ihraç etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firma, böylece Türkiye'de, İzmir'den yürüyen merdiven olarak Avrupa ülkesine ihracat yaparak bir ilki gerçekleştirdi. Viyana'da bir alışveriş merkezine 500 bin euro değerinde toplam 17 yürüyen merdiven üretecek olan Löher, ilk etapta dokuz tanesini, Menemen Fabrikası'nda düzenlediği törenle yola çıkardı.

Sanayici Ali Aktaş'ın sahibi olduğu Löher Asansör'ün ihracat başarısı dolayısıyla düzenlenen törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Löher Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş, "Türkiye'ye her yıl 3 bin yürüyen merdiven ithalatı yapılıyor. Biz şu an bunun 300 tanesini yapabiliyoruz. Hedefimiz, bin 500 rakamlarına ulaşmak." dedi. Daha önce Rusya, Ukrayna, Mısır gibi ülkelere ihracat yaptıklarını belirten Aktaş, "Avusturya'ya, Türkiye'den yürüyen merdiven ihracatını ilk kez biz yapıyoruz. 29 Ekim 2012'de de İngiltere'ye ilk siparişimizi göndereceğiz. İzmir Serbest Bölgesi'nde yeni fabrikamızı kuruyoruz. Bu tesisle birlikte daha çok kişiye istihdam sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'de üretilen ürünlerin dünya pazarlarına girmesiyle birlikte ülke ve İzmir'in de tanıtımına büyük katkı sağlandığını belirten Vali Kıraç ise, "Aktaş'lar çoğalsın ve ihracat artsın. Böyle ihracat yaparak 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz. Türkiye'nin böyle sanayicilere ihtiyacı var. Biz de sanayicilerimizi daha çok desteklemeye hazırız." dedi.

Törenin ardından yürüyen merdivenlerin yüklü olduğu 20 TIR yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber