Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale'de limon zam şampiyonu

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü, içinde Nevşehir'in de bulunduğu istatistiki bölgede Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu bölgede zam şampiyonu limon oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş imzası ile yazılı olarak açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede zam şampiyonu limon oldu. Açıklanan rakamlara göre, Nevşehir'in de içinde bulunduğu istatistiki bölgede limon yüzde 20,45 oranındaki artış ile zam şampiyonu olurken, en fazla düşüş ise yüzde -43,78 ile domateste oldu.

2012 yılı Haziran ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde ulusal bazda 48,83 ile yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda meydana gelirken, en fazla düşüşün yüzde -46,83 ile Domates'te gerçekleşti. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde TÜFE'de bir önceki aya göre yüzde -0,77 oranında azalış gerçekleşti.

Böylece Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde enflasyon oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,16 artış gerçekleşti. Bu oran ulusal bazda ise yüzde 8,87'de kaldı. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistikî Bölgesi, bir önceki aya göre yüzde -0,77'lik düşüşle 26 İstatistikî Bölge içerisinde en az düşüş gösteren 9. bölge oldu. 2012 yılı Haziran ayında Tüketici Fiyatları Endeksi'nde 26 İstatistiki Bölge içinde bir önceki aya göre en yüksek artışın yüzde 0,31 ile İzmir İstatistiki Bölgede, en fazla düşüşün ise yüzde -1,57 ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerini kapsayan istatistiki bölgede meydana geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber