KCK sanıkları, mahkeme heyetini arkalarını dönerek protesto etti

Terör örgütü KCK davasında sanıklar, salonun boşaltılması ve iddianamenin özetlenerek okunması nedeniyle mahkeme heyetini arkalarını dönerek protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerginlik üzerine duruşmanın bu şekilde devam edemeyeceğini söyleyen mahkeme başkanı, duruşmayı erteledi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sanık avukatları, iddianamenin özetlenerek okunduğunu belirterek tamamının okunması için mahkemeden talepte bulundu. Talebin reddedilmesi üzerine avukatlar salonu terk etti. Tutuklu sanıklar ise bulundukları bölümden mahkeme heyetine arkalarını döndü. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ali Alçık, duruşmanın bu şekilde devam edemeyeceğini belirterek duruşmayı 5 Temmuz Perşembe gününe ertelediklerini açıkladı.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup, duruşma çıkışı sanık avukatlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Grup, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'KCK halktır, halk burada', 'KCK tutukluları onurumuzdur', 'Savunma haktır engellenemez' şeklinde slogan attı.

İlk açıklamayı yapan Avukat Fırat Epözdemir, bugün savunmaya karşı inanılmaz bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü. Epözdemir, ?Burada görülmekte olan dava Türkiye açısından tarihi davalardan biridir. Ancak bu davada inanılmaz derecede hukuksuzluklarla karşı karşıyayız. Bugün duruşma salonuna girmek isteyen arkadaşlardan kimlik istenilmiş. Bir kartla ancak duruşma salonuna girebilecekleri belirtilmiştir. Bunu kabul etmeyen meslektaşlarımızın bir bölümü kart almadan içeri girmişler. Dışarıda kalan meslektaşlarımız içeri alınmayınca buna itiraz eden arkadaşlarımız mahkeme başkanına durumu iletmişlerdir. Mahkeme başkanı bir şey yapamayacağını beyan etmiştir. Yani düşünebiliyor musunuz? Bir mahkeme başkanı burada bir kolluk gücüne ?Bir avukatı içeri alabilirsin? Ya da alamazsın?' şeklinde bir talimat bir şey söyleyemeyeceğini ifade etmektedir. Bu durum kabul edilebilir bir şey değildir. Bu durum üzerine avukat arkadaşımız Hüseyin Boğatekin dışarı çıkmak istemiş. Bu sefer de jandarmanın fiziki saldırısına, darbına maruz kalmıştır. Bir avukat arkadaşımız mahkeme salonunda jandarma tarafından darp edilmiştir.? iddiasında bulundu.

Sebahat Tuncel ise, KCK davasının siyasi bir davanın olduğunu, burada Kürt siyaseti ve BDP'nin yargılandığını öne sürdü. Tuncel, ? Dün avukatlar da ifade etti; iddianame okunduğunda BDP'nin faaliyetleri ve bütün programı neredeyse yargılama konusu olmuştur. Dün yaşananları siyasi boyutu bir kenara bırakırsak hukuki olarak ciddi şekilde mağdur olduk. Avukat arkadaşımız ifade etti. Bunu kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Avukat arkadaşlara yönelik yapılan fiili saldırıyı kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Duruşma salonunda jandarma tarafından darp edildiği öne sürülen Avukat Hüseyin Boğatekin ise, ?Fiziki müdahalenin önemini gereksiz buluyoruz. Çünkü topyekün savunmaya yapılan bir saldırı. Müvekkillerimizin kutsal savunma hakkına yapılan saldırı. Benim şahsımda savunmaya saldırdılar. Amacımız duruşmayı, yargılamayı tıkamak değildir. Aksine adil bir yargılamanın sağlanmasıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber